houston-sept3

Houston – S/t

Kuka muistaa Brother Firetriben? Sen Nightwish-kitaristi Empun ja Pekka Heinon tennishevibändin, joka teki häpeilemättömän kornia ja juustoista kasarirockia naamat leveässä virneessä? Entä Reckless Loven? Samoilla poluilla tallaa tämä länsinaapurin Houston.

Mieleen tulevat kaikki ne kornit AOR-bändit, joiden videoihin törmää nykyään enimmäkseen YouTubessa kosteiden illanviettojen yhteydessä. Cheap Trick, Foreigner, Journey ja toki svedujen ikioma Europe ovat kaiketi ne räikeimmät vaikutteet, tämä selviää jo heti ”Houstonin” ensitahdeilla. Jo pelkästään tämän takia Houstonia on hankala ottaa vakavasti, vaikka sen musiikki ei mitään huumorispedeilyä olekaan. Joskus sitä tuntuu, että kaikenmaailman retroilu on tuolla Ruotsissa mennyt jo liian pitkälle, mutta sitten tulee vielä Houston ja lätkäisee pöytään tukun oikeasti tarttuvia – vaikkakin limaisia – kertosäevoittoisia hittibiisintapaisia. Houstonia ei välttämättä jaksa kuunnella ellei ole joko juhlatuulella tai rinnassa (ja haarovälissä) syki jo muutenkin tämänkaltaisen musiikin takia.

Tästä levystähän voi jo kehitellä juomapelinkin; drinkki kurkusta alas joka kerta, kun joku vetäisee falsetissa ”Oh yeah!” tai melodiakulku kuulostaa muuten vaan hämmentävän tutulta. Tai kun jostain tulee sähkörumpufilli. Loppujen lopuksi Houston onnistuu siinä, mihin se pyrkiikin; tekemään 80-luvulle uskollista dieettiheviä takatukat heiluen ja hymy herkässä pitäen. ”Houston” on tehty sydämellä, muttei liian vakavasti. Homman tyylikkyydestä tai tyylittömyydestä en mene puhumaan, pääasia että on hauskaa.