Hidden Masters - Of This & Other Worlds

Hidden Masters
Of This & Other Worlds
 (CD/LP)

Levyarviot · Lisännyt ·

3,5/5
Julkaisija: , (julkaistu: 3.8.2013)

Piilomestarit kosiskelevat 60-luvun psykedeliaa vaihtelevan mestarillisesti.

Hidden Masters lutviutuu sujuvasti osaksi Rise Aboven vanhoille ajoille kumartavaa yleislinjaa, mutta poikkeaa yhtiön linjauksista kuitenkin sen verran, että on selvemmin jumittunut 60-luvulle. Kolmimiehisenä toimiva Hidden Masters saapuu Glasgowsta, hyvin ja ehkä tarkoituksenmukaisesti pukeutuneina.

Hidden Mastersissa kuuluu 60-luvun psykedelia. Luulisi esimerkiksi 13th Floor Elevatorsin, varhaisen Pink Floydin ja partakauden The Beatlesin olevan näille herroilla kova juttu. ”Of This & Other Worldsin” äänimaailmakin mukailee 60-lukua. Urkukin ujeltaa. Hieman toki löytyy flirttiä myös 70-luvun kanssa, ja parissakin kohtauksessa olin kuulevinani varhaista Black Sabbathia. Vaikutteet ovat bändillä ainakin kunnossa, samaten yleisolemus miellyttää vaikka paikoin Hidden Masters on jopa alleviivatun retroa. Mitä biiseihin tulee, niin albumilla on hyviä yksittäisiä vetoja kuten Last Days of the Sun ja Nobody Knows That We’re Here, mutta ”Of This & Other Worlds” tarvitsisi moisia muutaman samalla tavalla toimivan kappaleen lisää. Tässä suhteessa jopa minuuteiltaan vähän päälle nelikymppinen albumi vaikuttaa hieman ikävystyttävältä.

Tämäntyyppistä kamaa Rise Abovelta ei ole hetkeen tainnut tulla ulos, vaikka sitä oletti kuulevansakin. Debyyttinä ”Of This & Other Worlds” on pienine puutteineen lupaava ja kalskahtaa oikeasti 60-luvulle, siinä missä monella muulla toimijalla 60-lukulaisuus tuntuu jäävän enimmäkseen puheen tasolle.