Kuva: Hell Is For Heroes - Transmit Disrupt

Hell Is For Heroes – Transmit Disrupt

Englannista päin maailmaa valloittava emoksikin luonnehdittu orkesteri oli osittain aiemmin kasassa nimellä Symposium, jolloin musatyylinä oli tuollainen enempi powerpop. Nyt soitanta kuulostaa lähes identtisesti kotimaisen emoylpeytemme Disco Ensemblen uudemmalta tuotannolta. Levyhän oli jo aiemmin julkaistu Englannissa ja kun Burning Heartin pojat saivat tuotoksen käsiinsä, päättivät he sen julkaista muualla Euroopassa omalla lafkallaan.

Ja ihmekös tuo, onhan molemmat levyt nauhoitettu länsinaapurissamme Ruotsissa ja taitaa olla vielä samassa studiossa ja samojen heppujen eli Pelle Henricssonin ja Eskil Lövströmin kädenjälki näkyvissä molemmissa. Etenkin One Of Us voisi olla suoraan First Aid Kitiltä. Edellinen levy The Neon Handshake julkaistiin vuonna 2003 ja sai paljon kiitosta kotimaassaan ja poiki muun muassa Rocksoundin vuoden levy tittelin ja Top20 sijoituksen. Ja täytynee mainita myös juuri päättynyt Euroopan-kiertue jo mainitun Disco Ensemblen kanssa. Eli näistä kun tehdään soppa, niin kaipa siitä jonkinlainen kuva pitäisi tästäkin saada.

Loistavaa kuunneltavaa, mutta jotenkin kyllä tasapaksuja biisejä. Kappaleista tuntuisi puuttuvan tekemisen meininki ja tempo on väliin aika laahaavaa. Onhan tällaista ihan kiva kuunnella pimeässä ja fiilistellä, mutta ei tästä hyvää menofiilistä saa, eikä se ole varmaan tarkoituskaan tällä levyllä. Hyvään tunnelmointiin luotu.