Kuva: Helix - Vagabond Bones

Helix – Vagabond Bones

Monien 80-luvulla suosiota nauttineiden ja 90-luvulla kuopattujen yhtyeiden tavoin on myös Kanadan rockjyrä Helix intoutunut pitkästä aikaa julkaisemaan uutta materiaalia. Tosin toisin kuin useimmat muut, Helix ei koskaan lyönyt hanskojaan tiskiin vaan sinnitteli myös 90-luvun vaikeiden vuosien läpi. No, pääosin kokoelmia ja livelevyjä julkaisten, mutta yhtäkaikki; selviytyen ja hengissä pysyen.

”Vagabond Bones” nimeä kantava lätty ei siis ole paluu haudan takaa, vaan korkeintaan askel hämärän rajamailta lähemmäs parrasvalojen paistetta. Mikään maailmoja mullistava rock-levy ”Vagabond Bones” ei ole, mutta kyllähän tällaisen hyväntuulisen hard rockin parissa puoli tuntia viettää. Levyn sangen maltillinen kokonaispituus onkin yksi sen hyvistä puolista; nykyään kun aivan liian moni tunkee väkisin levylleen sen vähintään 50 minuuttia tavaraa, vaikka puolellakin pärjättäisiin.

Pääasiassa ”Vagabond Bones” on tasoa ’ihan jees’. When The Bitter’s Got The Better Of You ja Make ’Em Dance erottuvat 9 biisin ryppäästä edukseen kun taas Monday Morning Meltdown saa kyseenalaisen kunnian olla levyn ainoa totaalisen turha ja raivostuttava renkutus. Kokonaisuuden kannalta ollaan kuitenkin selkeästi plussan puolella. Perusvarmaa tavaraa, jota voi suositella lähinnä yhtyeen vanhoille faneille ja kaikkein vannoutuneimmille hard rock diggareille. Helixille kuitenkin pisteet siitä, että bändi ei ole yrittänyt turhaan uusiutua. Nimittäin useimmitenhan tällaisten 30 vuotta omaa tonttiaan kolunneiden dinosaurusten uudistumisyritykset ovat helvetin noloja mahalaskuja.