Kuva: Heartbreak Stereo – Carried Through This Waltz

Heartbreak Stereo – Carried Through This Waltz

Kolmejäseninen Heartbreak Stereo on vääntänyt punkrockiaan jo vuodesta 2004 lähtien. Ensikosketukseni oli vuonna 2005 julkaistu kokoelma ”You Gotta Start Somewhere” (Pekka Productions), jolle itse pyysin jannuja. Siitä asti olen sumealla sivusilmällä seurannut bändin kehitystä. Vuonna 2008 bändi julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa ”Inspiration (Back From the Dead)”, joka julkaistiin Keski-Euroopassa ja Japanissa asti. Tätä ennen muutama mcd ja esiintymiset kokoelmilla täydentävät diskografiaa.

Bändi on soittanut lukuisia keikkoja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ja voi pojat, lavaa on jaettu sellaisten bändien kanssa kuten Mad Caddies, The Real McKenzies, Bouncing Souls, Hudson Falcons, Born To Lose jne. Ja ehkä HBS:n kohdalta voidaan todeta, että ei aina tarvitse sitä suosiota hakea kotimaan kautta, jos on kunnianhimoa ja taitoa hyödyntää ulkomaita.

Bändin ensimmäisiä levyä en ole kuullut, joten en pysty analysoimaan kehityskaarta sen syvällisemmin. Kärjistetyn väkivaltaisesti Heartbreak Stereoata voidaan luonnehtia ruotsalaisvaikutteiseksi rancidpunkiksi. Vaikka nimitys ei ole aivan tuulesta temmattu, on ”Carried Through This Walz” monipuolisempi kuin tuo aiemmin mainitun lokeron luoma yksioikoisuuteen kurotteleva harmaus. Levy kuulostaa ruotsalaiselta laatutuotteelta (Parainenhan on melkein Ruotsia), mutta kuten usein tällä(kin) genren saralla, tarvitaan mm. aimoannos karismaattista omaleimaisuutta erottuakseen. Tietenkin hyvin biisien lisäksi. Parhaiten levyltä jää mieleen avausraita Say Nothing, rullaava Fell in Love sekä rokkaava Sunburn ja haikeahko Stepping Out of Line.

Kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvin tuotettu, energinen ja rullaava ”Carried Through This Waltz” -levy ei pysty tarjoamaan lämpimää kesätuulta vaikuttavampaa kokemusta. Toki kesätuuli saa aikaan miellyttäviä hetken hyväilyjä, mutta vain hetken. Enemmän rohkeutta aiheuttamaan se helleaalto tai jopa myrsky…