Kuva: Haistelijat – S/t

Haistelijat – S/t

Mahdollisesti Terveiden Käsien biisin mukaan nimetty Haistelijat ymmärtää punk-estetiikan päälle. Joissakin tämän Tampereen ja Jyväskylän seutuvilla mesoavan revohkan debyyttiseiskan kansista on pyykkikori, osassa polkupyörän satula. Kannethan on tietenkin tehty itse ja niistä huokuu itse tekemisen meininki. Käppäisyys juhlii myös kansien sisäpuolella. Reilussa kymmenessä minuutissa rellestetään yhdeksän kesähitin verran vanhan koulukunnan hardcore punkkia ilman, että mitään uutta olisi edes yritetty ympätä mukaan.

Haistelijat on siitä erikoinen yhtye, että se on valinnut sanoituksellisiksi aiheekseen pöntön sekoittamisen polkupyörän satulaa nuuskimalla sen sijaan, että laulaisi yhteiskunnan epäkohdista lähes kaikkien esikuviensa tapaan. Bändiä voisi oikeastaan kutsua Terveiden Käsien ja Maho Neitsyen kiljunpönttöön syntyneeksi äpärälapseksi. Sanoitukset on tietenkin pidetty lyhyinä, mutta eivät Haistelijoiden riimit Läjä Äijälän taiteen tasolle yllä.

Itse biisit ovat niin perinteistä suomi-hc:tä kuin olla voivat. Musikantit itse ovat verhoutuneet nimimerkkien (ja hemmetin hienon ”bändikuvan”) taakse. Enpä toisaalta ihmettele, jos tämän bändin takaa paljastuukin joitakin punk-skenessä nimekkäitä henkilöitä. Haistelijoiden homehtunut ja erinäisiltä ruumiineritteiltä tuoksahtava hardcore ei nimittäin petä.