Grave Siesta – S/t

Grave Siesta – S/t

Täytyy sanoa, että eipä ole doomista ollut pulaa suomenmaalla sitten Reverend Bizarren. Viime vuoden lopulla, innokkaasti uusia kotimaisia kykyjä talliinsa haalineen, Inverse Recordsin riveissä debytoineen Grave Siestan eduksi täytyy kuitenkin todeta, että kaverit ovat värittäneet doomiaan harvinaisen laaja-alaisesti.

Grave Siesta on nimittäin kuin hardcorelle, sludgelle ynnä muille perinteisesti doomin parissa harvemmin kuulluille vaikutteille altistetttu Spiritus Mortis. Osittain vertauskuva tosin johtuu siitä, että Grave Siestan vokalisti Taito Halonen kuulostaa paikoin todella paljon Spiritus Mortiksen Sami Hynniseltä, jonka tosin useimmat varmasti muistavat yhä parhaiten edellä mainitun Reverend Bizarren riveistä. Ja tämä vertaus on tietenkin kohteliaisuus.

Mutta kuten jo totesinkin; hiilipaperikopioksi Grave Siesta ei taivu. Ei lähellekään. Grave Siestan monelta suunnalta ammentava keitos on suht omaperäinen. Se kuinka maukas se on riippunee pitkälti kuuntelijan mieltymyksistä; viimeisen päälle perinteisen doomin ystäville Grave Siestan debyytti saattaa olla liian sekava ja auttamatta turhan moderni viritelmä. Jos doomiinsa sen sijaan haluaa juurikin noita moderneja vivahteita, heitetään nyt tarkemman tietämyksen uupuessa että esim. Kylesa-henkisiä sävyjä, voi Grave Siesta olla hyvinkin osuva täsmäsekoitus uutta ja vanhaa koulukuntaa.