Kuva: Franky Lee – Cutting Edge

Franky Lee – Cutting Edge

Taas yksi superkokoonpano lisää. Tällä kertaa Ruotsin suunnalta. Eli bändeistä Millencolin, Peepshow ja Randy on napattu yksi jäsen kustakin ja saatu aikaiseksi tämä mukavan kuuloinen trio, jossa ei varsinaista basistia olekaan. Eli studiossa on basistin tehtäviä hoidellut vuoronperään niin Magnus Hägerås kuin myös itse bändin keulahahmo ja isä Mathias Färm. Keikkasettiin ollaan lisäämässä orkesteriin neljättä jäsentä hoitamaan tuo nelikielisen soittimen länkyttäminen.

Kahdesta hyvästä kitaristista johtuen on levyllä panostettu erityisen paljon kitaramelodioihin ja – työskentelyyn, ja se kuuluukin. Tosin aika paljon kitarasoundista on peräisin juuri Mathiakselta ja näin ollen levy kuulostaa aika paljon Millencolin tuotannolta tai oikeastaan Kingwood, Home from home ja pennybridge pioneers aikakausilta. Mutta on tähän kitaroista osattu nuppia kääntää muuhunkin suuntaan. Paljon on vaikutteita Foo Fighters-Samiam akselilta. Eli reipasta rullaavaa punkrockia on luvassa. Lauluosuudetkin on hoideltu todella tyylikkäästi, mukavan karhea on Mathiaksen ääni ja kyllä on vuodet Millencolinin taustoja hoilatessa hioneet ääntä positiiviseen suuntaan.

Ainoa mikä levyä ehkä vaivaa on se että kaikki jää nyt jotenkin yhdeksi massaksi ja selkeitä hittejä tai floppeja ei tahdo olla. Onhan se nyt hieno homma ettei paskoja biisejä ole tarvinnut levylle tunkea, mutta joku hitti olisi ollut kiva löytää. Vähän tasapaksua loppujen lopuksi. 12 biisiä on sopiva määrä tätä menoa. Ja muistakaahan mennä huhtikuussa todistamaan bändin livekunto ainakin 6.linja baariin.