Five Minutes For Myself - The Fifth

Five Minutes For Myself – The Fifth

Viitisen vuotta läpimurtoaan kärkkynyt helsinkiläisviisikko Five Minutes For Myself on päässyt ”The Fifth” EP:llään askeleen lähemmäs tuota tavoitetta. Digitilaaisesti julkaistavalla EP:llä olisi Playgroundin avustuksella tarkoitus tavoittaa aiempaa laajat kansakunnan rivit, mikä näin puolen vuoden viiveellä tuntuisi kuitenkin jääneen vielä saavuttamatta.

Suunta on bändillä kuitenkin oikea, sillä ”The Fifth” esittelee yhtyeestä sellaisen energisen puolen, mitä aiemmilla tallenteilla ei ole vielä täysin tavoitettu. EP kehutaan lauluja ja joitakin kitaratuplauksia lukuunottamatta livenä äänitetyn, ja kyllä tuo selvästi kappaleiden yleisilmeessä kuuluu, nimenomaan positiivisessa mielessä. Laulaja Mirellalla on potentiaalinen, melko riskitön ääni, joka korkeammissa kohdissa tuntuu kuitenkin vähän kireältä. Tässä mielessä rauhallisempi kakkosbiisi Far nousee omaksi suosikiksi, vaikka vauhdikkaammat Zupaherroooh! ja Reality kuvastavatkin ehkä paremmin bändin yleissoundia. Levyn päättää loogisesti rauhallisempi/eeppisempi No Refrain.

Mielestäni FMFM ei ole vielä ihan ”oikea” levyttävä artisti (jos vaihtoehtona on omakustanne/demobändi), sillä se omin polku, ainakin minun mielestä, on vielä löytämättä. Bändi arvatenkin luulee löytäneensä sen vauhdikkaasta tyttöenergiasta, mutta omaan korvaan rauhallisemmat kappaleet ja osiot ovat huomattavasti mielenkiintoisempia, ja tekevät kaiken lisäksi enemmän oikeutta Mirellan tummanpuhuvalle vibralle.