Kuva: Far From Finished - Living in the Fallout

Far From Finished – Living in the Fallout

New Yorkista alun perin, nykyisin Bostonin katuja asuttava Far From Finished julkaisi viime vuonna toisen täyspitkänsä, joka valitettavasti oli unohtunut johonkin arviopinoni pohjille. Viime kesänä julkaistu levy ”Living In The Fallout” tarjoaa nimittäin varsin tyylikästä ja tinkimätöntä punkrockia, joka lainailee vaikutteita hieman niin hardcorepunkin kuin skankin puolelta.

Melodista menoa tarjoava Bostonin viisikko on kiertänyt hurjat määrät ympäri maailmaa ja bändiä on verrattu hieman melodisemmaksi ja perinteisemmän punkiksi versioksi Dropkick Murphysista. Ensimmäinen asia, joka levystä pisti korvaani, oli laulusaundi, jonka tiesin välittömästi olevan The Outpost studiolla nauhoittavan Jim Siegelin aikaansaannoksia. Far From Finishedille Siegel on vääntänyt varsin mainiot soundit, mutta omituinen särö tai karheus, joka monissa kyseisen herran nauhoittamissa levyssä yleensä pistää korvaan, hieman häiritsee. Esimerkkinä tästä on Blood For Bloodin ”Serenity”-levyn laulut, joissa paistaa läpi särönomainen efekti. Kuitenkin, Far From Finished vetää todella tiukasti melodista punkrockiaan ja levyltä löytyvät Plague, kevyempi fiilistely Roses & Razorblades ja Heroes And Ghosts ovat tyylikästä, mutta yksinkertaista punkrockia parhaimmillaan. Suoria vertauksia voisi tehdä The Unseenin kaltaiseen bändiin sillä erotuksella, että FFF vetää melodisemmin, kuten vaikkapa The Ducky Boys. Boston on hieno kaupunki, kun mietitään hardcore- ja punk-bändejä, eikä kaikesta ole aina pakko vetää yhteyksiä Boston Beatdowniin, vaikka haluaisitkin.

Rehellisen punkrock rähinän ystäville Far From Finished on uusi tuore tuttavuus ja vaikka Living In The Fallout ilmestyi jo ajat sitten, suosittelen sen hommaamista levyhyllyyn pikimmiten.