Eviscerate A.D. / Broken Oath - What Lies Ahead

Eviscerate A.D. / Broken Oath – What Lies Ahead

Tarjolla pari kovaa metalcorevääntäjää matalapainesaarilta, Eviscerate A.D. etelämmästä Peterboroughista ja Broken Oath Skotlannin Glasgowsta. Viisi biisiä molemmilta, eli ammattikorkean matikkapäällä yhteensä kymmenen, plus englantilaisille bändeille tyypilliset leffasamplet.

Ryhmän jokseenkin nimekkäämpi, mutta nyt jo toimintansa lopettanut Eviscerate A.D. aloittaa mäiskinnän Pulp Fiction –samplen siivittämänä. Ei mitään ihmeellistä, mutta perusvarmaa runttausta hyvillä myllytyksillä ja parilla erityylisellä laulajalla höystettynä. Aika samanlaisia perusbiisejä kuin ”Escalating Unholy War” –kokiksella, eikä muutaman kuuntelun jälkeen jää oikein mitään muuta mieleen kun kivasti myllertävä Fuelled By Hatred, joten bändin uupuminen kolmen vuoden jälkeen ei ainakaan suomalaisille ole kauhean kova pala.

Piskuisella mimmihuutajalla varustettu Broken Oath on mielenkiintoisempi tapaus, eikä vähiten juuri harvinaislaatuisen naislaulajansa ansiosta. Yllättäen mieleen tulee Amerikkalaiset Undying ja Walls Of Jericho, mutta myös maskuliisemmat bändit, kuten At The Gates ja Caliban vilahtelevat bändin musiikissa. Teknisempää paahtoa kuin EAD, mutta juuri sopivassa mittasuhteessa tuoden mukavaa nyanssia musiikkiin. Myös demolta tuttua enkelimäistä laulua kuullaan, ja tämä on kuten muukin toiminta parantunut huomattavasti sitten mielenkiintoisen ”…And The War Rages On” -demon. Toivottavasti bändi jaksaa kollegojaan pidempään.

Ei näitä bändejä paremmusjärjestykseen voi laittaa, eikä tarvikkaan. Hyvää mäiskettä koko rahalla, kokeilkaa vaikka itse!