Kuva: Eri esittäjiä - You Gotta Start Somewhere

Eri esittäjiä – You Gotta Start Somewhere

Eräänä lämpimänä syysiltana vietin ansaittuja eläkepäiviäni laivan pienoismallia rakennellen. Pian kuulin pienten askelten lähenevän kohti huonetta. Se oli päivähoidossa luonani oleva lapsenlapseni Kotivalo, joka heräsi juuri päiväuniltaan. Hän juoksi syliini silmät säkenöiden ja kertoi: ”Ukki, minusta tulee isona punkkari!” Nyökkäsin lempeästi hymyillen ja kerroin, että seuraa vain sydämesi ääntä. Hetken hiljaisuuden jälkeen Kotivalo kysyi: ”Mutta mitenkäs minusta tulee punkkari” Silloin etsin piironkini laatikosta You Gotta Start Somewhere -cd:n ja sanoin, että ota tämä, sillä jostainhan sinun on aloitettava. Ja totta tosiaan, You Gotta Start Somewhere onkin varsin hyvä tapa tutustua punk-musiikin ihmeelliseen maailmaan. Vieläpä kunnon julkaisuna, cd-r:thän ovat tunnetusti aika persiistä.

Omaksi ilokseni valtaosa orkestereista oli musiikillisesti itselleni varsin tuntematonta, mutta nyt olen taas hieman viisampi ja kaiken nähneempi. Huonoja kappaleita ei levyllä ole ainuttakaan, mutta silti loppuun asti en jaksa levyyn täydellä intensiivisyydellä keskittyä. Jokaisen levyllä olevan bändin silti menisin keikalle katsastamaan jos kotonurkilla esiintyisivät.

Common Voice kolahti tuntemattomista eniten rullaavalla katupunkillaan ja kaikki Lappeenrannan bänditkin (Anal Thunder, Rejected, Horny Boys, Kyre & Duunarit) miellyttivät kovasti korviani. The Heartburnsia on aina kiva kuulla ja Wastedinhan kaikki tietävätkin. Back Against The Wallin streethardcorepunk maittoi myös kovasti, maininta ilkeästä bassokuviosta. Dead By Gunin I’m Coming Homessa on varsin piristävä piano, jota ei liian usein kuule punkkiralleissa käytettävän. Hoist!in kitarasärö oli puolestaan kohdallaan. Ja kuten jo aiemmin kerroin, kaikki bändit ovat maittavia, tuossa vain jäävuoren huippu. Kuuntele itse jos et usko.

”You Gotta Start Somewhere” on varsin pätevä kokoelma, joka on hyvä tapa tutustua suomalaiseen punkmusiikkiin. Etenkin tuollaisesta streetpunk-stuffista pitäville suositellaan.