Kuva: Eastern Front - Blood On Snow

Eastern Front – Blood On Snow

Toinen maailmansota – tuo ihmiskunnan historian toistaiseksi tuhoisin konflikti – on kautta aikain inspiroinut luovuuteen taipuvaisia ihmisiä, myös metallimusiikin piirissä. Black metalliin sotateemat integroitiin viimeistään Mardukin ”Panzer Division Marduk” -albumilla, joka on ilmeisesti hyvin tuttu levy näille brittiherrasmiehillekin.

Eastern Front vyöryttää rintamalle albumillisen modernihkoa black metallia, joka ei juhli omaperäisyydellä, vaikka sitä onkin yritetty hakea kirjoittamalla toisen maailmansodan itärintaman tapahtumista. Tällä teemalla Eastern Front saattaa erottua suuresta black metal -massasta, mutta WWII-bm:n karsinasta se ei taas erotu. Teknisesti Eastern Front nakuttaa saksalaisen sotakoneiston tehokkuudella: soundit ovat kirkkaat ja kiiltäviksi puunatut, mutta samalla jokseenkin sieluttomat. Mutta aivan kuten germaaniarmeijakin hyytyi 40-luvulla, niin Eastern Frontinkin lippaasta loppuvat kudit kesken. Vaikka ”Blood on Snow” tarjoaa sentään jonkin verran vaihteluakin, niin loputtomalta tuntuva tuplabasarihölkkä ja jo aiemmin moneen otteeseen kuullut sahausriffit eivät jaksa viihdyttää 50 minuuttia.

Tykistökeskitysten ja seesteisempien asetaukokohtausten balanssilla ei pelasteta jo lähtökohtaisesti keskinkertaista kokonaisuutta. Eastern Front ei puhalla genreensä mitään uutta, eikä onnistu levyhyllyn valtauksessakaan. Ilman niitä satoja samankaltaisia bm-levyjä saattaisi ”Blood on Snow” kuulostaakin joltain.