Kuva: Domination Black - Dark Legacy

Domination Black – Dark Legacy

Domination Black on siinä mielessä aika erikoinen suomalainen heviorkesteri, että he soittavat perinteistä heavy metallia, mikä on melko kunnioitettavaa tämän nykyhevin kukoistuskautena. Orkesteri ei onnistu tässä huonosti tai tee itsestään naurettavaa, vaan päinvastoin, he kuulostavat taidokkaalta ja ehkä jopa hieman uhkaavalta, niin kuin esim. Mercyful Fate tai vastaava.

Mercyful Fate on vain yksi klassikko mikä Dark Legacyn fiiliksestä tulee mieleen ja bändi tuntuisi kumartavan myös esim. Judas Priestin ja Angry Machinesin aikaisen Dion suuntaan, joten joitain Priest-vaikutteita lukuunottamatta aika heavy metal -mittakaavan raskaassa maastossa kuljetaan. Sopivan alakuloiset sointukulut ja laulajan hyvä tulkinta tuovat synkähkön tunnelman biiseihin ja tämä kuulostaa omaan korvaani hyvältä. Biisit ovat aika perus hevikaavalla rakennettuja eheitä kokonaisuuksia ja tulevat lätyllä toistensa jatkumoina luontevassa järjestyksessä pihalle joten kokonaiskuva toimii hienosti.

Tässä tyylilajissa on myös kompastuskivi mikä tuntuu olevan usein aika haasteellinen ylittää, niin myös nyt. Hyvistä lähtökohdista, eli taitavista soittajista, asiansa osaavasta laulajasta, toimivasta soundipuolesta ja hyvästä sovitustaidosta huolimatta biisimateriaali ei ole perus raaka-aineksiltaan riittävän vahvaa. On helppo ymmärtää kuinka vaikea tässä genressä on tehdä huippubiisejä kopioimatta ketään ja missään tapauksessa DB:n biisit eivät ole huonoja, mutta valitettavasti niissä ei ole myöskään tarvittavaa hittipotentiaalia. Yksikään kappaleista ei erotu joukosta niin hyvässä kuin pahassakaan ja kiekosta jää liian keskinkertainen fiilis suuhun. Tämä on todella sääli, koska tällä saralla jos missä haluaisin nähdä onnistumisia ja kuulla uusien bändien tulemisen tuoden wanhan liiton diggareilla uutta herkkua diggailtavaksi.

Domination Black tekee kohtuullisen hyvän pelinavauksen esikoisellaan mutta jättää biisienkirjoitus-saralla parannettavaa. Toivoisin selvästi potentiaalia omaavan bändin parantavan seuraavalleen ja toimittavan käsiini huippulevyn täynnä wanhaa kunnon heavy metallia.