Distress Of Ruin - Predators Among Us

Distress Of Ruin – Predators Among Us

Pohjois-Karjalan predatorit, Distress of Ruin, päästää irti ensimmäisen EP:nsä, omakustanteella julkaistun eepoksen nimeltään ”Predators Among Us”. Tyylilajina joensuulaisilla on melodinen death metal. Ennakkona tosin oletin genren olevan jotain hieman kevyempää, saatekirje oli hyvin asiallinen eikä kansitaiteetkaan shokeeranneet liiaksi. Parempi näin, sillä DOR-viisikko kuullostaa epäilyttävän taitavalta.

They Play Dead -kappaleesta, EP:n toisesta raidast, tulee mieleen suomalainen samaa genreä edustava Pain Confessor. Lauri Ruotsalaisen laulu on genrelle normaalia huutomurinaa, mutta kiehtovan käänteen luovat astetta korkeammat huudot, jotka tyydyttävät allekirjoittaneen korvakäytäviä suuresti. Deadly Nightshade alkaa death metal -tyyppisesti, mutta Simo Niirasen puhtaat osuudet luovat kappaleelle ehkä jopa hieman liikaakin melodisuutta. Neljäs raita Bystander Effect on koko levykkeen onnistunein, kappaleessa on moshaava ote ja se on muuhun EP:hen verrattuna brutaali veto.

”Hyvät jätkät” -palkinnon voittaminen (jaetaan ansioituneelle pohjoiskarjalalaiselle yhtyeelle) ei tule yllätyksenä Distress Of Ruinilta, niin vahvaa ”pehmodöödistä” yhtye tarjoilee ”Predators Among Us” EP:llään. Omaperäisyys jää pahasti puuttumaan, mutta mielestäni ensimmäistä lohkaisuaan julkaisevalta yhtyeeltä sitä ei vielä voi edes odottaa. Jos mielesi tekee kuunnella suomalaista melodisen death metallin malliesimerkkiä, on osoitteesi www.distressofruin.com, sillä sieltä koko lätyn saa ladata ilman korvausta ja vielä täysin laillisesti!