Kuva: Defuse - S/t

Defuse – S/t

Kovastipa on Imperium–julkaisussa hehkutettu esikoislevynsä julkaissutta Defusea. Saatekirjeeseen on ovelasti upotettu Imperiumin levyarvostelu, jossa kehutaan Defusen debyytti maasta taivaisiin. Ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen en moiseen vielä uskaltaisi ryhtyä, mutta pikkuhiljaa levyltä alkaa löytymään mitä erilaisempia koukkuja.

Vauhtia piisaa välillä ehkä liikakin, ja itse jäin ehkä kunnon liimaballadia kaipaamaan. Imperiumin arvostelussa Defusea verrataan Velvet Revolveriin, mutta itse pitäisin vielä Scott Weilandia piirun verran monipuolisempana laulajana kuin kollega Hylzyä, joka suoriutuu levyllä kuitenkin vähintäänkin kiitettävästi. Soitto ja tuotanto on sille kuuluvalla tasolla, eikä siltäkään puolelta moitittavaa löydy. Ammattitaitoista työtä kerta kaikkiaan. Defuse on takuuvarmaa rockia, joka pääsee oikeuksiin, kunhan kuuntelija malttaa keskittyä täysipäisesti itse musiikin kuuntelemiseen. Taustamusiikkina bändistä ei otetta kovin helposti saa, ja vaarana on silloin musiikin hukkuminen tasapaksuuden suohon.

Moni bändi voisi ottaa mallia Defusen loppuun viritetystä tuotannosta. Enää ei voi parantaa muuta kuin tekemällä parempia biisejä, eikä nämäkään 11 kappaletta mitään huonoja ole. Hyvä levy, mutta ei parasta.