Defuse - Bangkok Addiction

Defuse – Bangkok Addiction

”Bangkok Addiction” on kuopiolaislähtöisen Defusen toinen pitkäsoitto. Edellinen, bändin nimeä kantanut levy ilmestyi viisi vuotta sitten, joten jonkin verran aikaa on levyjen välillä ehtinyt kulua. Uusimmalla levyllään bändi on lisännyt kierroksia pyrkiessään saavuttamaan kansainvälisempää suosiota. Levy-yhtiö esimerkiksi on vaihtunut saksalaiseen, Sonyn jakelemaan Fastball Musiciin. Tuottajana on häärännyt Amorphiksesta ja Ajattarasta tuttu Pasi Koskinen.

Vaikka bändin musiikki ei suoranaisesti vallankumoukselliselta kuulostakaan, sitä on hiukan vaikea lokeroida mihinkään genreen. Stoner-pohjalta yhtye ehkä selvimmin minun korvaani tuntuisi ponnistavan. Soundit ja riffit viittaavat lähinnä sinne suunnalle, mutta myös valtavirtaisempaa rockia ja action rockia on mukana sopassa. Hiukan Black Sabbath -riffiä on kuultavissa, kuin myös Queens of the Stone Agea.

Levystä valitettavasti vain jää kovin vähän käteen. Riffit ovat turhankin geneerisiä ja levy jää helposti harmittomaksi taustamusiikiksi, vaikka kannessa on pääkalloja ja kaikkea viestimässä vaarasta. Mikään ei ole korviinpistävän huonoa, eikä levy sinänsä suurta ärsytystäkään aiheuta – paitsi siksi ettei se allekirjoittaneelle anna oikein mitään, vaikka vähän pyytäisinkin. Tasapaksuuteen vaikuttanee myös se, että levy on melko tasaista tuuttausta kautta linjan. Nyansseja lisäämällä biisimateriaali pääsisi paremmin oikeuksiinsa.

Parhaita hetkiä levyllä on Flying Colours, joka groovaa tomikompillaan mallikkaasti ja johdattaa melkein stadionkertsiin. Done My Time on myös kelpo biisi, erityisesti kertsi toimii. Hitimmästä päästä on myös Evil Soul, jossa on kuultavissa jopa vivahdusta Red Hot Chili Peppersistä. Samaa vivahdetta on myös Back To The Underground -kappaleessa. Huippukohtia olisi vain tarvittu enemmän.