Kuva: Danko Jones - Sleep Is The Enemy

Danko Jones – Sleep Is The Enemy

Täytyy heti sanoa että kanukki Danko Jonesin uusin sivallus Sleep Is The Enemy osuu maaliinsa kuin Chuck Norrisin kiertari. Dankon osuman jälkeinen tila on vähintäänkin levoton ja vähän huonommatkin bileet alkavat tuntua houkuttelevilta. Älä siis kuuntele tätä levyä, jos aprikoit radalle lähtöä, muuten Danko tekee oikeat päätökset puolestasi ja napakymppi jää katsomatta. Kyse on siis tiukoilla AC/DC -riffeillä höystetystä, lantion tason jutuilla maustetusta autotallirockista. Olo on kuin doupatun orin kyydissä Kentucky Derbyssä. Nyt ei pyydellä anteeksi, muuta kuin epäsuorasti edellistä hieman liikaa blandattua lättyä We Sweat Blood.

Levyn avausraidan Sticky Situationin kertsi pitäisi ottaa yläasteen englannin tunnille ääntämisharjoitukseksi, tyyliin vesihiisi_sihisi_hississä. Kuinkakohan nämä himojensa orjat pysyisivät Dankon tahdissa ”This is this is this is a sticky situation [x4]”. Terveisiä vaan opetusministeri Tanja Vienoselle, ei kun Karpelalle, ei kun Saarelalle. Vai oliko se Tanja sittenkin kulttuuriministeri, mutta väliäkös tuolla, voihan se sukunimikin vielä muuttua ennen kuin tämä arvio on valmis.

Kuten sanottu sanoitusten aihepiirit pyörivät vahvasti kaiken vaarallisen ja addiktiivisen ympärillä, eli naisissa ja huumeissa (ilmeisen kovissa). Harvemmin kiivetään fiiliksissä sydämen tasolle ja silloin, kun näin pääsee tapahtumaan, tarjoillaan levyn heikoimpia hetkiä. Onneksi nämä hetket ovat harvassa, koska Danko Jones on parhaimmillaan hyökkäävän päällekäyvänä tunnevammaisena.

Voi tästä rapiat 30 minuutin testosteroni-pläjäyksestä jätettyjen päihdeongelmaisten miesten lisäksi saada muutkin jotain irti, jos ymmärtää ironian juttujen taustalla ja melko simppeli melodinen rock maistuu. Naisethan tunnetusti rakastuvat renttuihin, ja jos Danko sattuu ihastumaan on sitoutumisen aste vähintäänkin arveluttava ”I’ll break my dick, just for you. I’ll make my momma cry.”. Epäkypsää tai ei, meitsiin tämä shitti putoaa, ja taisi samantien tulla lähtö Sikalaan…