Damngod - Damngod's Deliverance

Damngod – Damngod’s Deliverance

Business Cityn hillbillyt ovat menneet tuoreimmalla eräretkellään pulikoimaan Syvään Jokeen, jossa ovat uiskennelleet eräätkin Jon Voight ja Burt Reynolds, yhden maailmankaikkeuden ”v*ttumaisimman elokuvan” merkeissä. Damngod on kovassa seurassa, mutta pistää kovasti ”Damngod’s Deliverancella” hanttiin iskemällä tiskiin tinkimätöntä old schoolia death metallia… jälleen kerran. Nyt tosin vain viiden biisin eepeellisen verran.

”Damngod’s Deliverance” etäännyttää Damngodia entisestään hardcore-juuristaan, petaa yhtyeen sijaa dödö-kivipohjalla ja ottaa silkan irtioton suomalaisten kantritähtien ohjelmistosta lainatulla Freud, Marx, Engels & Jung -coverilla. Ensialkuun moinen ratkaisu saattaa kuulostaa oudolta, mutta Damngodin punaniskaisuudenpalvonta huomioiden täysin perusteltu ratkaisu. Damngod on alkanut saavuttaa omaa soundiaan, jossa ei tosin ole aiemminkaan ollut mitään varsinaisesti vikana, mutta jotenkin Damngodin levyt eivät ole kulkeneet ihan täydellä kaasulla. Edellisen studioalbumin ”Humanityn” ongelmana oli liikakin tasaisuus, joka esti yksittäisten raitojen nousemisen esille kokonaisuudesta. ”Damngod’s Deliverancella” suo taas on tungettu täyteen yksittäisiä kappaleita, jotka on vain isketty samalle levylle. Nyt biisit erottuvat toisistaan.

Käsillä saattaa hyvinkin olla Damngodin paras yksittäinen levytys, vaikka ei se tarkoita että punaniskoista tarvitsisi alkaa pitämään, sillä ei Damngodkaan pidä sinusta. ”Squeal like a pig!”