Curimus - Realization

Curimus – Realization

Vihdoin esikoislevynsä ulos saaneen loimaalaisen Curimus-orkesterin levy on täyttä thrash metallia. Aggression purkua musiikin avulla suomalaisittain, kelpaa. Saatekirje lupaa ”modernia thrash metalia ihmiskunnan nykytilan irvokkuudesta ja epätoivosta”, ja kappaleet tihkuvatkin vihan ja epätoivon purkua.

Heti aluksi Curimuksesta saa väkevän vaikutelman, suoraviivaista thrashia ilman kompromisseja. Marko Silvennoisen murinalaulu toimii loistavasti ja riffit ovat hyviä, myös bassokuviot kuuluvat selvästi. Hienosta soitannasta esimerkkinä Hall Of Insane. Myös jo avausraita Reset kuvaa hyvin yhtyeen tyyliä.

Kappaleissa huomaa kuitenkin saman kaavan toistuvan jatkuvasti, mikä ei oikein toimi. Kyllä tämä rähinämusana menee, mutta kappaleista puuttuu tietynlainen koukutus, mikä saa kuuntelijan tylsistymään biiseihin nopeasti. Osa kappaleista toimii kuitenkin yllättävän hyvin. Sanoituksissa otetaan kantaa jo edellämainittuun ihmiskunnan irvokkuuteen, kuten medikalisointiin (esimerkiksi kappaleessa Addicted) ja muihin nykypäivän ongelmiin.

Curimus on saanut loihdittua esikoislätyllään hienosti yhteen thrash metallin peruspiirteet, kuten esimerkiksi kappaleessa Inhuman Nature. Suomalaisyhtyeiltä ei olekaan pitkään aikaan kuultu tällaista mättöä. Myös Payback toimii hyvin, kuitenkin kuulostaen pitkälti samalta kuin levyn muutkin kappaleet. ”Realization” on vahva levy debyytiksi, mutta seuraavalle kaivattaisiin enemmän omaa otetta, sillä mitää uutta tämä ei tuo esiin. Taidankin laittaa Slayerin takaisin soittimeen….