Cozhe - 
Pressure Fractures

Cozhe – 
Pressure Fractures

Progressiivisen rockin saralla teemalevyihin tuntuu törmäävään keskimäärästä useammin. Cozhen esikoinen, ”Pressure Fractures”, ei ole poikkeus. Pressure Fracturesin teemana on lapsuuden traumojen käsittely musiikin kautta, kyseessä on siis eräänlainen terapialevy. Aiheeltaan raskasmielinen levy on hieman vaikeasti lähestyttävä.

Yhtenäisestä teemasta huolimatta levy on jokseenkin sekavan oloinen. Tietty koheesio kappaleiden välillä, ja välillä jopa kappaleiden sisällä puuttuu, tuntuu että kappaleet hyppivät tyylistä toiseen ilman kunnon pohjustusta, niille ei anneta aikaa hengittää. Levyn seesteisemmät kohdat ovat pianovetoisia, joiden vastapainona soivat kitarasoolot. Jotenkin kummasti levyltä jää Queenimäinen tunne, etenkin kun välillä sivutaan hyvinkin teatraalista tunnelmaa.

Levy polkaistaan käyntiin introlla, joka hyvin pitkälle selittää levyn teeman. Introa seuraa itse levyn nimikkobiisi, joka on jaettu kolmeen osaan. Kolmas osa toimii myös levyn outrona, näin ollen sulkien ympyrän. Valitettavasti tämä kappale tuntuu niin kömpelöltä, ettei levyä juuri viitsi kuunella loppuun toista kertaa. Myös The Cave -kappaleelle löytyy oma intronsa, joka entisestään pirstoittaa levyn rakennetta.

Soitantapuolella levy toimii aivan kelvollisesti, valitettavasti lyriikat eivät oikein toimi, ja englannin ääntämys tökkii. Ehkä siis kielivalinta levyllä ei ole paras mahdollinen.

Kaikenkaikkiaan levystä jää jotenkin mitäänsanomaton tunne. Toki levyltä löytyy hyviäkin puolia, etenkin soiton osalta. Toivottavasti seuraavalla julkaisulla Cozhe saa palapelin palaset loksahtamaan paremmin kohdalleen.