Comeback Kid - Symptoms + Cures

Comeback Kid – Symptoms + Cures

Jos jostain on tuntunut, että hardcore vetelee kaikkien trendipellien sitä lypsäessä viimeisiään, on viimeistään syksy 2010 todistanut väitteet vääräksi. Vanhat parrat julkaisevat kilpaa parhaita levyjä sitten miesmuistiin (joka yltänee noin 3-4 vuoden taakse), viimeisimpänä Comeback Kid, joka kunnostautuu julkaisurintamalla ensimmäistä kertaa 4 vuoteen.

”Symptoms + Cures” selvä askel hardcorempaan suuntaan hieman ”post”-henkisen ”Broadcasting…” -albumin jälkeen. 2007 vokalistin pestin hoitaakseen ottanut entinen kitaristi Andrew Neufeld panee parastaan, ja bändi kuulostaa löytäneen identiteettinsä uudelleen. Neufeldin osaamisen hurjaan tasonnostoon lienee osansa myös Sights & Sounds -sivuprojektilla, jonka leivissä Neufeld on päässyt kehittämään melodista osaamistaan. ”Symptoms + Cures” on melodinen ja raskas, rauhallinen ja seesteinen, juuri oikeissa paikoissa. Kappaleet, kuten Do Yourself A Favor ja G.M. Vincent And I palauttavat yhtyeen soundin sille tasolle, jolla se ”Wake The Dead” -läpimurtolevyllä ja ”Turn It Around” -debyytillä oli.

”Symptoms + Cures” ei jätä paljoa jossiteltavaa, vaan tarjoaa kokonaisvaltaisen läpileikkauksen bändin osaamisesta. Toisaalta, jos bändi antaa levyllä kaikkensa, ei sitä voida vielä klassikkokamana pitää. Melodisen hardcore ystävät ovat tästä syystäkin tohkeissaan, jotain muuta hamuavat jäävät sen sijaan nuolemaan näppejään. Muuta siitä tässä levyssä kai onkin kyse; MTV:n, HotTopicin ja teinivampyyrien mielipiteillä ei ole (enää) väliä.

[youtube url=rQIgVoaW9eI]