Kuva: Cold Inside - Ends, Starts and Broken Hearts

Cold Inside – Ends, Starts and Broken Hearts

Unity Murder otti ja vaihtoi nimeään juuri kun seiskan piti tulla ulos. Miksi näin, ehkäpä siksi, että muuttuneella kokoonpanolla haluttiin ns. fressi startti. Nykyisin Cold Inside -nimen alla toimiva ex-Unity Murder sai siis jäsenistöä lisää ja toimii nykyisin Tampere-Pori akselilla.

Brown Recordsin ja On My Own Recordsin yhteistyönä ilmestynyt Cold Inside debyytti ”Ends, Starts and Broken Hearts” on yhdistelmä vanhaa Unity Murderia, vanhaa clevo hardcorea ja vanhempaa NYHC kamaa. En tiedä mistä johtuu, mutta kuulen aina tässä bändissä Slapshotin, mutta kuitenkin Cold Inside kuulostaa siis huomattavasti enemmän Integrityn ja Ringwormin kaltaisilta bändeiltä, ainakin sooloja biiseistä löytyy riittävästi. Nykypäivän bändeistä Cold Inside sopisi hienosti Rise & Fallin ja vaikkapa hieman tuntemattomamman uuden Boston bändin Shipwreckin joukkoon.

Vinyyli on aina oikea julkaisumuoto ja Ends, Starts and Broken Hearts 7″ on sopiva esitys siitä mitä Cold Inside tarjoaa. Levyltä löytyy muun muassa Unity Murderin Pasha Ridden Society demolta uudelleennauhoitettu ja uuden vierasvokalistin sisältävä The Picture of You, jossa mukana huutaa Toni Lighthouse Projectista. Morning Headlines lähtee käyntiin tiukoilla sooloilla, joista raskaiden riffien kera lähdetään paahtoon. Winter Push On kuulostaa Judgen ja Cro-Magsin naittamiselta ”clevo soundin” kanssa, mikä tarkoittaa tietysti, että hyvältä kuulostaa.

Cold Inside hoitaa hommat ensimmäisellä julkaisullaan hienosti ja Laurin laulutkin kuulostavat levyllä jotenkin raskaammilta kuin Unity Murderin aikoina. Suosittelen tarkistamaan tämän bändin, sillä meno on todella lupaavan kuuloista.