Kuva: Chimaira - Resurrection

Chimaira – Resurrection

Chimaira pukkaa levyjä ulos tasaisella tahdillaan vuoden tai kahden välein. Oikeastaan yhdelläkään levyllä bändi ei ole saavuttanut älytöntä hypeä, eikä toisaalta kyllä yhtään mitään muutakaan. Kasvotonta, välillä ehkä jopa toimivaa metallista kuritusta soittava bändi on siis taas julkaissut uuden levyn.

”Resurrection” on tämän Clevelandista kotoisin olevan bändin neljäs täyspitkä ja vaikka viimeiset kaksi ovatkin murtautuneet irti ensimmäisen levyn nu-metal leimasta, tarvitaan toki muutakin kuin kuivaa samalta kuulostaa vääntöä, että ihmisten mielenkiinto heräisi. Doom 3 -henkinen kansikuva kuvaa levyn nimeä hienosti, mutta enpä sitä nähnyt itse ennen kuin jossain netissä siihen törmäsin, sen verran tyylikäs on 99-osaan jaettu promokappaleeni levystä. Joka tapauksessa Resurrectionilla vastaan tuleva materiaali on thrashiä ja metallia yhdisteltynä, ensin mainittua kuitenkin vähemmässä määrin. Messissä on tietenkin (sanokaa yksikin tämän tyylin bändi jolla ei ole) ”murskaavia breakdowneja” ja löytyypä levyltä Integrity-henkisiä sooloja ja Dwidiä apinoivaa suhisevaa kuiskintaakin. Mark Hunter on laulajana edelleen yhtä monotoninen kuin aikaisemminkin, mutta ukon ulina tosin sopii bändin soundiin. Äänityspuolella ei edelleenkään löydy mitään valittamista, joten sopii sanoa, että se on tuttu, turvallinen ja kliininen metallisoundi.

Levyltä löytyy muutama ihan menevä biisi kuten Resurrection, No Reason to Live ja Black Heart. Chimairasta voi tulla kyllä vielä ihan hyväkin bändi, jos vain ottaisivat enemmän mallia siitä legendaarisesta Clevo-bändistä, eli Integritystä.