Catamenia - The Rewritten Chapters

Catamenia – The Rewritten Chapters

Sudet ulvovat. Luulin kyseessä olevan jo pitkän uran tehneen Catamenian uusi studiolevy, mutta jo ”The Rewritten Chapters” -nimi paljastaa kyseessä olevan retrospektiivinen, yhtyeen menneisyyttä luotaava uusintaäänityksistä koostuva kokoelma. Tavallaan ”The Rewritten Chaptersin” ymmärtää. Yhtyeen soundihan on muuttunut alkuajoista ja lineuppikin on mennyt lähivuosina täysin remonttiin. Yhtyeen alkujoista mukana ollut Riku Hopeakoski taitaa olla Catamenian ainoa jäsen, joka on ylipäätään soittanut näitä biisejä aiemmin.

Oululaisyhtye on äänittänyt tukun vanhoja biisejään uusiksi, kuten trendikästä onkin. Jokaisella Catamenia-fanilla on toki oma näkemyksensä siitä, onko tämä yhtyeen historian uudelleenkirjoitus hyvä vai huono asia. Biisejä on muovattu lähemmäksi yhtyeen melodioita painottavaa nykysoundia. Käsittelyyn on päätynyt paitsi vanhoja biisejä, niin jopa parin vuoden takainen Cavalcade on päätynyt uudestaan tulkittavaksi. Susikansien (miinus ”Cavalcade”) ohella Catamenia jatkaa nyt toista perinnettä. Yhtyeellä on aina ollut enemmän tai vähemmän käsittämättömiä covereita, ja tällä kertaa tulkittavana on Bon Jovin Born to be My Baby.

Kuten lähes kaikkien uusintaäänityskokoelmien kohdalla, on julkaisun tarpeellisuus tässäkin tapauksessa melko kyseenalaisella pohjalla. ”The Rewritten Chapters” ei ole varsinaisesti tarpeellinen kokonaisuus, mutta se sentään tarjoaa herkkua yhtyeen vanhoille faneille. En itseäni voi sellaiseksi sanoa, vaikka toisinaan susien ulvonta onkin kutsuvaa.