Kuva: Brüssel Kaupallinen - Musta polku

Brüssel Kaupallinen – Musta polku

Brüssel Kaupallinen sai alkunsa jo vuonna 1989, mutta ensimmäistä albumia jouduttiin odottamaan aina vuoteen 2005 asti. Lannistumatta on kvartetti kuitenkin jaksanut kieroutunutta kivirekeään vetää, vaikka suuremmat menestystarinat antavat yhä odotuttaa itseään (taitavat tosin jäädä kirjoittamatta kokonaan).

Alkuvuosinaan Brüssel Kaupallinen oli osa ns. ”Oulusoundia” ja silloin legendaarisen Bad Vugumin tallissa ollutta yhtyettä vertailtiin mm. Radiopuhelimiin. Tällä kolmannella täyspitkällä soi hieman päivitetty versio BK:sta, sillä meininki kuulostaa – ainakin omaan korvaan – jotenkin suoraviivaisemmalta, ja Radiopuhelimien sijaan peilistä tuijottaa Kotiteollisuus. Varsinkin ”laulaja” Janne Helttusen toteava ja hyvinkin monotoninen ärinä muistuttaa itse Äijästä.

Musiikillisesti BK ei onneksi seuraile Kotiteollisuuden pateettisia jalanjälkiä, vaan on jaksanut kirjoittaa useamman kuin yhden biisin albumilleen. ”Musta polku” sisältää perinteisemmän (lue: geneerisemmän) suomimetalli-junttauksen lisäksi myös vahvoja thrash-vaikutteita, eikä BK:n haukkuminen groove metalliksikaan väärin ole. Harmi vaan, että vokalisti pilaa paikoin jopa herkullisiksi äityvät riffihirviöt väkinäisellä epälaulullaan. Seuraavalla kerralla enemmän Panteraa ja vähemmän CMX:ää.