Botanist - III: Doom In Bloom

Botanist – III: Doom In Bloom

Jenkkilästä kotoisin oleva, yhden miehen yhtye Botanist on julkaissut toisen eepoksensa, joka kantaa nimeä ”Doom In Bloom”. Ja kyllä, kaikki levyn biisit kertovat kukista. Ensimmäinen levy seilaili black metallin synkillä valtamerillä, mutta nykyään genremääritelmä on hämäävästi ”experimental doom”.

Kokeiluluontontoista doomia, todellakin. Biisit ovat pitkiä ja hämääviä, ehkä hieman liiankin, ja soittimia on käytetty aina triangelista erilaisiin rumpuihin ja viuluun. ”The Botanist” -taiteilijanimeä käyttävän herran laulutekniikka vaihtelee; osa kappaleista ”lauletaan” kuiskaten. Myös black metallille tyypillistä murinalaulua kuulee, ja se mielestäni toimii oikein hyvin, vaikka toisaalta akustiseen musiikkiin se ei aina sovikkaan.

Botanist saa aikaan rennon tunnelman, se on samaan aikaan hallittu että kaoottinen. En kuitenkaan näe yhtään selvää valonpilkahdusta kappaleissa, kaikki toistavat toisiaan ja välillä ei edes huomaa vaihtuiko kappale vai ei. Rumpuosuudet loistavat erossa muista soittimista, ja laulajan ääni on hyvin erikoinen. Parhaaksi kappaleeksi nousee Deathcap kovilla laulusuorituksillaan.

Botanistin kolmas ei anna aihetta kovin suureen iloon, se on kyllä kokeellista ja doomia, mutta kumpikaan niistä ei mielestäni toimi. Eikä kukka-teema oikein sovi tämänkaltaiseen genreen. Seuraavalle levylle akustinen meno pois, ja enemmän black metallille tyypillisiä piirteitä kehiin, kiitos.

Ehkä en ole doom-ihminen.