Kuva: Born Of Thorns - New Horizon

Born Of Thorns – New Horizon

Espoolainen Born Of Thorns on pukannut neljännen tuotoksensa ilmoille Oak Knoll Productionsin kautta. Aikaisempi backcataloghan käsittää pari omakustannetta ja yhden Cradle Of Filth-kokoelmalle väännetyn biisin. Musatyyliään poppoo kuvailee melodöödiksen ja bläkkiksen välimaastoksi muillakin vaikutteilla. Tämä määritelmä onnistuukin kuvailemaan musiikkia ihan riittävän tarkasti.

New horizon-EP sisältää kolme hyvin soitettua hevirallia. Ensimmäisen biisin kajahtaessa ilmoille kantautuu korviin rasittavan kuuloinen synakuvio josta saakin sitten nauttia loppubiisin ajan. Sinällään ikävä, koska hyvin soitetut riffit hukkuvat tähän pimputukseen. Eka biisi on sitten muutenkin kaikkea mahdollista täynnä puhtaista mies- ja naislauluista lähtien. Jos ei anna näiden höysteiden hämätä, niin taustalta paljastuu hyvinkin perinteiden biisi tällä saralla. Seuraava biisi on sitten levyn parasta antia hienoine kitaramelodioineen. Rakenne toimii ja biisin mittakin on sopiva. Riffit saavat enemmän tilaa synakuvioilta ja meininki on muutenkin tasapainoisempaa. Kolmas kipale edustaa sellaista ”ihan hyvä” -osastoa. Mitään yllätyksiä ei ole luvassa mutta mikään ei myöskään varsinaisesti korvaan särähdä, tai ehkä korkeintaan hieman epävireiset kliinit mieslaulut.

EP kuulostaa perinteiseltä poppis-bläkkikseltä (lue Cradle Of Filth -vaikutteiselta). Soittajat on kyllä taitavia, varsinkin kitaristi ja rumpali astuvat hyvin esiin. Biiseissä ei varsinaisesti mitään hirveän ihmeellistä ole vaikka sekaan onkin ympätty kaikkea pikkusälää. Toka biisi voisi melodioidensa ja riffiensä puolesta toimia suunnannäyttäjänä bändille tulevaisuudessa mutta hyvien molodioiden lisäksi tarvittaisiin myös omintakeisia sovitusratkaisuja ja muitakin koukkuja. Kannattaisi myös ehkä miettiä kaikenlaisen ylimääräisen höysteen tarpeellisuutta. Yksinkertainenhan on aina kauniimpaa ja varsinaiset biisitkin saisivat enemmän tilaa.