Borknagar - Urd

Borknagar
Urd
 (CD)

Levyarviot · Lisännyt ·

4/5 (Julkaistu: 26.3.2012)
Kuuntele: MySpace

Norjan progemetalliviikingit juurevissa bakkanaaleissa.

Borknagarin tie äärimmäisen progemetallin Norjan mestariksi on ollut pitkä ja kivikkoinen. Takavuosille sijoittunut, muutaman vuoden pituinen julkaisutauko tosin tuntui tehneen bändille hyvää, sillä “Urd” on jo bändin toinen studioalbumi tuolta tauolta palaamisen jälkeen.

Temaattisesti “Urd” on kenties lähempänä Borknagan alkuaikoja, jolloin yhtye keskitti sanomaansa norjalaisen luonnon ja sitä ympäröivän mystiikan käsittelemiseen. Musiikillisesti “Urd” on kylläkin silti 2000-luvun Borknagaria, eli black metallia on yhtä vähän/paljon kuin edellisilläkin levyillä. Bändissä 90-luvun lopussa vaikuttanut, Dimmu Borgiriin ja omille soololaduilleen suksimaan lähtenyt ICS Vortex oli vielä “Universalilla” pelkkä vierailija, mutta nyt ukko on nimitetty bändin vakijäseneksi. Samalla miehen roolia on kasvatettu jopa niin paljon, että varsinainen vokalisti Vintersorg jää hänen varjoonsa.

Borknagaria ei ole koskaan tunnettu sinä bändinä, joka tyytyisi kaikista helpoimpiin temppuihin, eikä se niin tee nytkään. Välistä Borknagar lähtee eeppisiinkin mittoihin, mutta välttää ylilyönnit ja pysyttelee “Urdilla” juurevana tapauksena. Ehkäpä “Urd” kuulostaa kovin tutulta, eikä se taatusti käännä yhtyeen kurssia kovinkaan montaa astetta. Eipä sen tarvitsekaan.

Tagit:

Keskustelua aiheesta

Katso myös nämä
944

Mindbend – Timeline

· Demoarviot
Jo vuodesta 2008 asti yhdessä soittanut Mindbend on ainakin ehtinyt treenata yhdessä, sillä savonlinnalaissälleiltä löytyy soittotaitoa [...]
Lue lisää
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta: