Bolt / Eye For All - 09HC Split

Bolt / Eye For All – 09HC Split

Helsinki hardcoren kaksi sukupolvea lyövät lennokkaasti kättä tällä splittiseiskalla, joka jatkaa Boltin edellisellä täyspitkällä alkanutta yhteistyötä bändien välillä. Toisen soitosta huokuu kokemus, toisen nuoruuden into, ja molemmat ovat aivan yhtä oikeassa.

Ensimmäinen Boltin kahdesta kappaleesta All Will Fall on ehdottomasti yhtyeen tuotannon kärkipäätä tuplamyllytyksineen, kipakoine sooloinen ja keskitempogrooveineen, tiivistäen kolmeen ja puoleen minuuttiin koko bändin nykysoundin. Myös Boltin kaksi aikakautta ydhistyvät tällä levyllä, kun toisena kappaleenna kuullaan 2010-luvulle päivitetty versio ”Waiting for the Rain” -hitistä, joka kulkee nyt – yllätys yllätys – Still Waiting For The Rain -nimellä. Toimii se näinkin.

Eye For All on levytetyssä muodossa jäänyt vähän vieraaksi, mutta mitä bändin on muutaman kerran (jo jokin aika sitten) livenä nähnyt, tuntuisi kehitystä tapahtuneen joka saralla. Erittäin vihaista ysärimeininkiä metallisella otteella, eihän tästä voi olla tykkäämättä. Tällä kertaa vielä Bolt hallitsee, mutta ei tarvi toisaalta EFA:nkaan yhtään hävetä omaa panostaan levyllä.

Plussat kerää myös levyn tuotanto; kiekon soundimaailmassa on samaa rupisuutta kuin 90-luvun ”alkuperäisissä” seiskatuumaisissa. Vaikka varsinkin Boltin puoli voisi kaivata parempia soundeja kaikkia nyansseja palvelemaan, kallistaa kokonaistunnelma peltipurkkisoundin puolelle. Ainoa miinus levyssä on sen lyhyys, molemmilta bändeiltä olisi kuullut mieluusti ainakin toisen mokoman lisää biisejä. Tsekkaa jos et usko: thtuur.bandcamp.com.

Ps. Bandcampista tsekattuna soundithan kuulostavat oikein mallikkailta, kai se on vinyylisoitin vietävä huoltoon tai vähintään ostettava uudet telkänpöntöt.