Kuva: Bob Malmström – Vi är bättre än ni

Bob Malmström – Vi är bättre än ni

Mitäs se Kakka-Hätä 77 lauloi kokoomusnuorista? ”Kokoomusnuoret go home”? Bob Malmström –niminen bättrefolkin edustaja ei tosin ota tuota kehotusta kuuleviin korviinsa, vaan tulee suuren rahatukon kanssa ja julistaa olevansa meitä muita parempi. Nämä aatelissukuiset siniveriset vielä tallaavat eduskuntatalon portailla Gambinalle persoja spurguja, ja nauraa räkättävät meille muille. Yhtyeen elitististä sanomaa vielä korostetaan ruotsinkielisillä lyriikoilla!

Kenenkään ei-suomenruotsalaisen ei-porvarin ei kuitenkaan kannata hätääntyä. Oikeasti bändissä soittaa muista yhteyksistä tutunoloisia hemmoja, jotka ovat vain ottaneet käyttöönsä suomenruotsalaiset, yläluokkaiset nimet. Eikä se promokuvassa oleva spurgukaan ole muu kuin Unto Helo. Kieli poskessa siis viipotellaan, niin käy ilmi viimeistään bändin sanoituksia vilkaistessa. Kantaa otetaan niin ydinvoimaan, joukkoliikenteeseen kuin hienostuneeseen ruokavalioonkin.

Bob Malmströmin lanseeraama ”borgarcore” tarkoittaa oikeasti duurivoittoista, metallista mutta melko yksinkertaista punkkia. Ruotsalaisesta d-beatista ja crustista on ilmeisesti tullut viime aikoina salonkikelpoista, tosin tästähän tulee samalla mieleen myös Turbonegro röyhkeän ulosantinsa kanssa. Bob Malmströmin metallinen kokoomuslainen porvaripunkki on jokseenkin harmitonta, huumoripitoista, ei loppujen lopuksi kovinkaan briljanttia mutta sitäkin tarpeellisempaa. Bändin konsepti kieltämättä hymyilyttää näin kerskakulutuksen aikakautena. Muistakaa vielä, että vaalit lähestyvät!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Yksi vastaus artikkeliin ”Bob Malmström – Vi är bättre än ni”

Kommentointi on suljettu.