Block Buster - Hammered & Smashed

Block Buster – Hammered & Smashed

Melkoisen mitäänsanomaton bändin nimi ja koruton levynkansi eivät lupaa hyvää, takakannessakin karvaisia nuoria uroita Jack Daniels -pullot kourassa… ahaa, ei kai vaan olisi taas kyseessä stereotyyppinen suomalainen kutosdivarin hevimetalliorkesteri, arvailee hiljalleen tuskastuva musiikkikriitikko. Ja vieläpä Kallaveen rannalta Kuopiosta, Savon sydämestä, tämä itseään Bon Joviakin lämmitellyt nuoriso-orkesteri Block Buster näyttää olevan kotoisin.

Ensimmäiset tahdit CD-EP:n avaustykityksestä To Hell And Back laittavat vieressä nuokkuvan kaverinkin havahtumaan ja huudahtamaan: ”Mikä bändi?” Samassa haihtuvat myös kirjoittajan ennakkoluulot. Tämähän perhana toimii! Kovasti, kovasti meininki on sen eräänkin kenguruorkesterin kuuloista, vaikkakin nämä savolaisjannut taitavat silti olla ihan oikeasti vielä koulupukuiässä.

Niin paljon kuin Block Busterin kappaleet ovatkin periaatteessa vain ja ainoastaan satakymmenprosenttisesti perus hardrockia, eivätkä millään muodoin pyri lajityypin uudistamiseen, erottuu bändi silti edukseen genressään. Tätä kamaa on vaikeaa tehdä todella uskottavasti, mutta Block Busterin juttu ei kalpene isompienkaan poikien vierellä.

Soitto on konstailemattoman yksinkertaista, voimakasta ja tarkkaa. Soundit ovat kertakaikkisen upeat, kitarat jyräävät, rummut ja basso jolkuttelevat varmasti eteenpäin kompuroimatta. Soolokitaristi Elias Salo tekee tappavan tarkkaa työtä ja laulaja-kitaristi Aarni Metsäpelto on kahta minuuttia vaille uskottava hardrocksolisti ja jopa mullikuorotkin uhoavat asenteella. Biisit on maltettu pitää yksinkertaisina ja kuitenkin niissä on riittävästi ideoita mielenkiinnon säilyttämiseksi useampaakin kuuntelua ajatellen.

Väkisinkin alkaa miettiä, että jos kerran hemmot jo tuossa iässä tekevät näin kypsää kamaa, niin mitä ovatkaan saavuttaneet viiden tai kymmenen vuoden kuluttua. Tulemme todennäköisesti kuulemaan Block Busterista muodossa tai toisessa myöhemminkin.

[youtube url=zh8CENZAXJ0]