Kuva: Beyond The Sixth Seal - Earth And Sphere

Beyond The Sixth Seal – Earth And Sphere

Taas yksi helvetin hyvä näyte siitä että puhtaan metallin ja coren yhdisteleminen kuulostaa vaan niin perkeleen hyvältä!
Nämä Bostonin pojat ovat perustaneet pumppunsa vuonna -98, tosin silloin silkkana thrash-bändinä, mutta lukemani mukaaan tämä viisikko on työstänyt materiaaliaan viiden vuoden aikana rässin ja bläkin kautta tähän pisteeseen, joka todellakin on helvetin hyvä piste. Miehistössä on kuulemma vuosieen aikana tapahtunut paljon, mutta mainittakoon se että nyky kokoonpanossa vaikuttaa esim. yksi American Nightmaren sälli.

Tämä niin ruotsalaisen kuuloinen paketti sisältää mielestäni perkeleen hyviä biisejä joista muutama vuosi sitten olisi varmasti muodostunut nykypäivän klassikoita. BTSS kuulostaa vanhalta Dark Tranquillityltä tai At The Gatesilta ennen Slaughter of The Soulia, tosin biisit ovat parempia kuin silloin ATG:lla. Kyllä tässä niin lujaa kuuluu ruotsalainen melo-death, että ihmettelen miksei tätä olla noteerattu hevipiireissä laisinkaan. Ja kun vielä jätkät osaavat soittaa eikä meno muutenkaan poikkea oikean metalli bändin linjoista, jos näin nyt voi sanoa, juuri lainkaan. Toki asioita tarkemmin erittelevälle varmasti kuuluu korvaan että ei tässä ihan puhtaita pitkätukkia olla, mutta kyllä on perkele jollei hevi miehet tykkää! Ja on se niin saatanan hienoa että tämän kaltaisia bändejä löytyy aina lisää, koska tässä kunnioitetaan perinteitä eikä vain kopioida jo edellä mainitsemaani At The Gatesia, joka tuntuu olevan turhan sallittua nyt tuon legendan kuoleman jälkeen.

Levyn saundi maailman olisi kyllä voinut rakentaa paremminkin, siis eihän tässä huonot saudit ole vaan jollainlailla irtonaiset… hmm… tuovat jotenkin mieleen Iraten saundit, jotka toki ovat erittäin sopivat ja persoonalliset omassa, jotenkin lisää syvyttä kaipaamassaan maailmassa. Eli suomeksi sanottuna saundit ovat laatuluokituksessa normaalia keskikastia, mutta olisin itse tehnyt tiettyjä asioita toisin.

Ja mitäs soitosta voisi sanoa, noh ainakin sen että hommat on näpissä niin kuin lähes tulkoon kaikilla levyjä julkaisevilla bändeillä nykyään. Laulajan ääni on miltei spektaakkelin omainen kaikilla alueilla ja kitaristien soolot irtoavat kevyesti ja oikein. Kuulostaa ihan vitun hyvältä!!! Ja niin kuin olen jo joskus ennenkin todennut, lainaan nyt itseäni ja totean kannattaa hommata.