306151

Beastmilk – Use Your Deluge

Svart Records on suhteellisen lyhyessä ajassa muuttunut siksi kaivoksi, jonne allekirjoittanut kippaa vähiä rahojaan hankkiakseen hyllyynsä pääasiassa laadukkaasti toteutettuja vinyyliuusintapainoksia. Tosin silloin tällöin vinyyliin profiloitunut lafka iskee pihalle ihan uuttakin musiikkia, ja tällöin julkaisut ovat olleet silloinkin laadukkaita ihan musiikillisestikin.

Beastmilk on uusimpia Svartin kiinnityksiä. Bändinä se on kerännyt jo hieman historiaa taakseen, vaikka onkin nimenä vielä melko tuntematon. ”Use Your Deluge” onkin yhtyeen toinen äänite, joka seuraa parin vuoden takaista ”White Stains On Black Tape” -kasettia. Itselleni – kuten varmasti monelle muullekin – ”Use Your Deluge” on vasta ensimmäinen kosketus Beastmilkiin. Heti ensimmäiseksi huomio kiinnittyy laulajaan, jolla on hauska Danzig meets Jim Morrison -viba äänessään. Jälkimmäisen bändiin tulee lisää mielleyhtymiä Beastmilkin melko karusta lofi-äänimaailmasta ja melko psykedeelisestä myrskyn ratsastajat -kumusta. Ehkäpä post punkkiin ja okkultismiin hurahtanut Morrison olisi saanut jotain näin ilkeää musiikkia aikaiseksi.

”Use Your Deluge” perustuu ensisijaisesti synkkään ja lakto-apokalyptiseen atmosfääriin, mutta jotta siinä ei olisi tarpeeksi, niin kefiiri-kalifit ovat onnistuneet tekemään vielä hyvin toisistaan erottuvia, helposti mukaansa narraavia yksittäisiä biisejäkin. Jokainen biisi erottuu toisistaan ja kolahtaa hyvin kovaa. Lupaavaa. Hyvin lupaavaa, ja yhtenä laadukkuuden sinettinä voidaan pitää sitäkin, että muuan Gylve ”Fenriz” Nagell on avoimesti kehunut Beastmilkiä. Nytpä kehuin minäkin.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Yksi vastaus artikkeliin ”Beastmilk – Use Your Deluge”

Kommentointi on suljettu.