284891

Barren Earth – The Devil’s Resolve

Barren Earthin odotettu ja hieman viivästynytkin ”The Devil’s Resolve” jatkaa edeltäjänsä ”The Curse of the Red Riverin” linjoilla, josta onkin kuin varkain kulunut jo kaksi vuotta.

Yhtyeen kokoonpanoa ei parane enää hehkuttaa näin bändin jo toisen studioalbumin kyseessä ollessa, mutta tokihan jäsentensä kunniakas historia on muovannut radikaalisti Barren Earthin olemusta. ”The Devil’s Resolvella” kaikuu edelleenkin melodinen death metallin 70-luvun progen ja Amorphisin tuoksuinen, toimivaksi havaittu yhdistelmä. Kasvojaan Barren Earth ei ole juurikaan muuttanut, vaan yhtyeen musiikin pohja lepää samassa maanperässä kuin debyytilläkin. Muutosta on tapahtunut yllättävän vähän, mutta kuitenkin riittävästi että Barren Earthin huomaa kulkeneen valitsemallaan polulla eteenpäin. Yllätysmomentti ehkä puuttuu, mutta sen ”The Devil’s Resolve” kuroo kiinni tasavahvalla ja tyylikkäällä kokonaisuudellaan.

”The Devil’s Resolve” on mahdollisesti jopa Barren Earthin pätevää debyyttiä parempi. Mikäli taso pysyy myös tulevilla levyillä näin korkeana, Barren Earth pääsee hyvin todennäköisesti siihen asemaan, jossa sitä itseään nuoremmat bändit nimeävät sen esikuvakseen ja ajavat sitä progemetallin kuninkaiden halliin. Ehkäpä se nousee Opethiksi Opethin paikalle?