Amendfoil - Skyline Escape

Amendfoil – Skyline Escape

Bändikisoissa menestynyt tamperelainen Amendfoil on sellaisia tapauksia jotka eivät lähtökohtaisesti allekirjoittanutta kiinnosta, mutta levyn eksyttyä pari kertaa soittimeen pitää tunnustaa, että bändin debyytillä ”Skyline Escapella” on kiistattomat ansionsa.

Tampereen viisikon musiikillinen pohja lepää modernissa metallissa, johon on lainailtu elementtejä rockimmastakin kamasta. Eikä popista perittyä hitikkyyttä kavahdeta, vaikka albumina ”Skyline Escape” avautuukin aluksi vähän hitaasti. Kun sitä vähänkin pitempään kuuntelee, niin käy ilmi että ”Skyline Escape” on albumina monipuolinen. Hektisellä tahdilla tilanteesta toiseen käyskentelevä albumi ei ole kuitenkaan läskiksi vedettyä kaaosta ja rimpuilua, vaan se kuuluisa punainen lanka pitää itsensä koko ajan esillä. Yksittäisiä biisejä tästä on lisäksi todella hankalaa nostaa esille, ja lisäksi pitää nostaa hattua vokalisti Lassi Mäki-Kalan työskentelystä, kun tältä taittuu sekä ärinä että puhdas laulu – useimmitenhan tämäntyyppisessä kamassa jompikumpi tyyli tuntuu olevan vain puolipakollisesti. Yhtye tuntuu suhtautuvan musiikintekoonsa kieli sopivasti poskessa, mutta kuitenkin tosissaan.

Tehokas levy, joka kykenee tarjoamaan jotain niillekin jotka eivät Amendfoilin edustamaa genreä muuten ehkä diggaile. Esimerkiksi allekirjoittanut sai ”Skyline Escapesta” enemmän irti kuin monesta muusta vastaavasta levystä. En ihmettele yhtään, minkä takia bändi on menestynyt. Yleensä debyyttialbumit eivät edusta bändejä parhaimmillaan, mutta Amendfoililla tuntuu olevan homma jo nyt hoidossa.

[youtube url=CeeMtysnF3U]