All Will Be Quiet - On the First Day

All Will Be Quiet – On the First Day

Lionheart Records on lähtenyt kunnon töminällä valloittamaan suomalaisen post-rock -skenen kärkeä. Tallin tuorein julkaisu tätä kirjoittaessa on lahtelaisen All Will Be Quietin debyyttialbumi ”On the First Day”.

Ensimmäistäkään demoa (joita bändi on kyllä tehnyt) tai keikkaa en muista tältä bändiltä kuulleeni, mutta pitkäsoitolla All Will Be Quiet kuulostaa kyllä melko valmiilta. Kolmevarttinen kokonaisuus on kuvailtavissa rohkeaksi ja kunnianhimoiseksi, mutta toisaalta myös pehmeäksi kuin vessapaperilampaan pylly. Yhtyeellä on aika erikoinen konsepti yhdistellä popahtavia melodioita ja suuripiirteisempiä maalailuja toisiinsa, ja ”On the First Day” esitteleekin melko persoonallisen yhtyeen. Ja jotenkin olin huomaavinani vokalisti Aleksi Kaufmannin äänessä samoja sävyjä kuin Talk Talkin Mark Hollisin vastaavassa. Ehkäpä vertaus ei ole kuitenkaan täysin kaukaa haettu, siirtyihän Talk Talk synapopista yhdeksi modernin post-rockin varhaisimmista tienraivaajista.

All Will Be Quietia ei voida syyttää päämäärättömyydestä, mutta lievästä hakemisesta kylläkin. Ei alan bändejä Suomessa kyllä kauheasti ole, mutta jotenkin albumi ei jaksa pitää otteessaan vielä niin tehokkaasti, että kyseessä olisi ihan vuoden lupaavimpia debyyttejä. Tai sitten en itse ole täysin kypsä All Will Be Quietin post-rock -gospelille. Hyvä alku, joka tapauksessa.