298358

Aivottomat – Ohjuksia ja aseita

”Punk-yhtye Aivottomat julkaisi 7″ EP:n”. Kuulostaa ehkä kuivan informatiiviselta, mutta tottahan tuo on. Jo 80-luvulla demoja pihalle iskenyt Aivottomat aktivoitui uudestaan muutama vuosi sitten ja julkaisi sen jälkeen cd-formaatissa uutta matskua. Jo 25 vuotta sitten perustettu Aivottomat ei ole kuitenkaan tätä ennen tainnut julkaista mitään seiskatuumaisena. Sen sijaan tästä ”Ohjuksia ja aseita” -levystä on saatekirjeen mukaan olemassa myös muistitikkuversio.

Aivottomat ei missään nimessä ole sellaista musiikkia, jolla mullistettaisiin punk-maailmaa tai taattaisiin maailmanrauha. Onhan tämä kuultu todella monta kertaa, mutta silti tämänkaltaista yksinkertaista kasikaks-mallin hardcorepunkinrytkettä on mukava kuunnella, varsinkin kun Aivottomat on tehnyt biisinsäkin hyvin. Ja laulajalla on perin kenkku ääni.

Julkaisijana Bored Youth Recods, vaikka tuskinpa bändissä kauhean montaa nuorta vihaista miestä soittaa. Asialla taitavat bändin ikä huomioiden olla enemmänkin vanhat vihaiset miehet, jotka näyttävät että vanhoilla ja puhkikulutetuillakin ideoilla voidaan saada pätevää jälkeä aikaiseksi. Ei aina tarvitse olla innovatiivinen. Riittää, kun ne vanhat konstit toimivat.