Kuva: Aivolävistys - Älä katso ihmistä

Aivolävistys – Älä katso ihmistä

Kolmas albumi Aivolävistykseltä. Vähän jännitti, mitä tuleman pitää. Edellisen albumin osalta jäin tai oikeastaan jättäydyin paitsioon, mutta debyyttialbumi ”Raivo” oli kyllä tuttu tapaus.

Ensimmäiset kaksi kappaletta kuunneltuani ajattelin, että tämähän on parasta Aivolävistystä. Nopea ja raivokas metallinkatkuinen punk miellytti korvaa. Valitettavasti perkeleet pääsivät irti. Moniin kappaleisiin oli laitettu nu-metal-junttauskohta, jota vain ei voi hyväksyä. Tokihan ne joissakin lauluissa olisivat tuonneet vaihtelua, mutta eihän suolaakaan soppaan sovi liikaa tuupata. Esimerkiksi ralli Joka kurjuutta kyntää, se raivoa riittää on mukavan ajankohtainen näin vaalejen jälkimainingeissa, mutta kun se nykimishevi ei toimi niin ei.

Silti nämä vähemmän nykivät toimivat mitä mainioimmin ja Juuson kantaaottavat sanoitukset ja huuto tuovat mukavaa särmää touhuun. Levyn ehtoopuolella keikistelevät Sätkynukkehuorat, Manipulaatio ja Et koskaan pääse taivaaseen muodostavat toimivan ja vahvan kolmikon. Näistä kappaleista olisi saanut piinkovan ep:n, valitettavasti tylsemmät kappaleet vievät hieman terää albumin mitoissa olevalta teokselta.