Kuva: Aiden - Nightmare Anatomy

Aiden – Nightmare Anatomy

Mustaksi värjätyt emohiukset, kajaalit, mustat vaatteet päälle ja lavalle sanoi varmaan Victoryn pomo näille pojille. Niin ovat stailatun näköisiä. Ilmankos orkesteri on leimattu musiikkialan julkaisuissa horrorpunkiksi, Afin jalanjäljissä kulkijaksi, vaikka musiikillisesti ei kyllä kovinkaan lähellä olla kyseistä orkesteria. Enempi Aiden kuulostaa levy-yhtiötovereiltaan, vaikkakin positiivista kyllä aivan uudenlaisella tavalla emolta.

Aiden on tuonut musiikkiinsa aivan uusia ulottuvuuksia popista, perus skeittipunkista ja hardcoresta. Omalla tavallaan tämä on aivan erilainen verrattuna lajitovereihinsa, mutta samaan aikaan niin samanlainen. Onneksi en tuominnut levyä kansien tai tarkemmin sanottuna kansikuvapoikien perusteella, sillä nämä osaavat oikeasti tehdä kappaleitakin ja saavat niihin kivasti hittikerrointa mukaan. Ja mitä siihen horrorpunk käsitteeseen tulee, lauletaanhan tässä painajaisista ja muista pelkoa herättävistä asioista. Onpahan tuohon käsitteeseen kaivettu vertailun vuoksi myös kotosuomen maailmanvalloittajat eli itse Him orkesteri. No sen verran yhtäläisyyksiähän tässä on, että sanoitukset ovat synkkiä ja tummiin pukeudutaan. Mutta niinhän tekee puolet maailman bändeistä nykyään. Musiikillisesti näillä ei muuta yhteistä olekaan.

Aiden aloitteli soittelemaan kimpassa vuonna 2003, grungen pääkaupungissa Seatlessa ja siitä eteenpäin ollaan tällä kaavalla eteenpäin homma viety ja nyt oli aika saada ulos debyyttialbumi ja määritellä genrerajoja uudelleen. Kiertueelle bändi lähti samasta lafkasta tuttujen porukoiden kanssa, eli kiertuebussi jaetaan sellaisten orkestereiden kanssa kuten Silverstein, Hawthorne Heights ja Bayside. Eli aika kovassa emoseurueessa liikutaan ympäri maailmaa, mm. loppuunmyydyllä keikalla Lontoossa.

Jos sattuu tummanpuhuva punk, screamo, emo, gootti, mikä lie meininki uppoamaan, niin kyllä on todella tutustumisen arvoinen levy. Sopii varsin monentyyppiseen makuun. Parempi kuin Him voisin sanoa jopa, mutta se on vaan mun mielipide, ja mullahan on tunnetusti paska musamaku. Näistä pojista kuullaan vielä.