Abortti 13 - Ulos!

Abortti 13 – Ulos!

Pimeällä 80-luvulla sitäkin pimeämmällä Kangasalla perustettu Abortti 13 on siitä hauska hardcore-bändi, että se julkaisee albumidebyyttinsä vasta nyt, kun bändillä on ikää kolmisenkymmentä vuotta. Tosin eihän tuo kaikki aika ole kulunut punkinsoittamisen parissa, mutta viimeisen muutaman vuoden aikana yhtye on tehnyt paluun ihmisten tietoisuuteen ja jatkaa siellä väijymistä.

Abortti 13 ei ole mennyt kajoamaan omaan soundiinsa ja muuttamaan olemustaan, vaan bändin omana lajina on yhä 80-luvun Suomi-osaltolta kalskahtava hardcore punk, joka ei ole missään nimessä täydellisesti soitettua tai tuotettua. Sitä hardcorea, joka omana aikanaan kuulosti äärimmäisen rajulta, mutta joka kuulostaa nykyään… no, 80-lukulaiselta. Eipä sillä että siinä mitään vikaa olisi. Periaatteessa nämä biisit voisivat olla jopa 80-luvulla tehtyjä, sen verta tiukasti ukkelit tuntuvat omalla mukavuusalueellaan pysyvän. Abortit viilettävät tanakasti keskisormi ojossa, ja levyllä onkin yleinen ”hauskaa vappua” -asenne ilmassa. Yhtye haluaa näemmä haistatella myös oman skenensä genrepoliiseille antamalla aivan muista yhteyksistä tutulle Kirbylle aikaa vierailla. En tiedä miten porukka on ottanut tuon Kirbyn vierailun vastaan, mutta tuskinpa se olisi tullut menneinä vuosikymmeninä kysymykseenkään.

Pääasiassa levy potkii, mutta esimerkiksi kappaleessa Kivekset tuntuu laulupuoli olevan eri linjassa itse muun kappaleen kanssa. Tällöin korvassa hieman särähtää, mutta muuten mennään kokonaisuuden kannalta plussan puolella. Lisäplussaa henkareista.