Kuva: Abduktio - Yövuoro

Abduktio – Yövuoro

Ylöjärven hardcorepunkrokkarit ovat palanneet pienoisen tauon jälkeen. ”Tuli kulje kanssani” -täyspitkän jälkeen en ainakaan itse Abduktiosta sen kummemmin kuullut vähään aikaan, mitä nyt pari kertaa livenä pojat taisin nähdä.

Refused/Raised Fist hengessä veistelty hardcorepunkki on jätkien uudella minillä saanut paljon monimuotoisempia sävyjä. Combat Rockin ja Evil Corporationin yhteisjulkaisu ”Yövuoro” mcd osoittaa Abduktion musiikin uusia suuntia. Fugazi, Rites Of Spring ja Sonic Youth ovat varmasti olleet isossa osassa tätä muutosta ja raivoisan punkin kaveriksi on saatu tunnelmoivampaa ja emotionaalisempaa materiaalia. Tämä ei siis missään tapauksessa tarkoita nykymallin mukaista rimpuilua, vaan vanhan koulun ”emoa” dc:n malliin.

Neljän kappaleen mini on kymmenen minuutin nopea päräytys, mutta myös miellyttävää kuunneltavaa. Jatkettu loukkaus selvittää heti uusimman fuusion Abduktion tyyliin yhdistää fiilistely ja raivo. Loput raidat ovat myös totta kai samaa linjaa ja hienoa on myös se, että sanat löytyvät jälleen myös englanniksi käännettyinä levyn bookletista.

Luulisi Abban fanien tästäkin diggailevan ja kyllähän tämä ihan letkeää menoa onkin. Mielenkiintoista kuulla, mitä pojat tekevät seuraavalla levyllään.