tuhonvarjo

Tuhonvarjo – Syvyyden syli

Forssa on kamala paikka, mutta ainakin sieltä tulee Tuhonvarjo, metallibändi. Tunnelmalliseen mutta raskaaseen metallimusiikkiin perustuksensa valava Tuhonvarjo käyttää ilmaisussaan todella paljon syntikoita, ja ne leijailevatkin läpi levyn taustalla tunnelmaa luomassa. Sekä siitä että vokalisti Antti Hakkaraisen korinasta tuleekin perin black metallinen fiilinki, vaikka toisaalta bändin black metallisuus taitaakin rajoittua noihin ominaisuuksiin, joten ehkä se on sittenkin lähempänä melodista death metallia.

”Syvyyden syli” etenee keskitempolla, kappaleiden ehdoilla. Eiväthän nämä kappaleet periaatteessa ole mitään muuta kuin aiemmin kuullun toisintoa, eikä Tuhonvarjo radikaalisti poikkea niistä muista saman alan bändeistä. Siltikin ”Syvyyden syli” tarjoaa ihan kivasti tarttumapintaa, mutta soundipuoli on aika heikko, varsinkin niiden taustalla kuiskuttelevien syntikoiden kohdalla. Kiipparisoundi kuulostaa paikoin nimittäin aika halvalta, mikä toisaalta pitää antaa bändille anteeksi, onhan kyseessä kuitenkin omakustannedemo.

Toisaalta muutenkin ohuet soundit rokottavat ”Syvyyden sylin” syvyyttä rankalla kädellä, vaikka teknisesti tyypit vaikuttavat olevankin ihan päteviä soittajia. Tuhonvarjon tyypit eivät ole ensimmäistä kertaa pappeina kyydissä tai rusinoina maksalaatikossa, sillä nämä hemmot ovat saatekirjeen mukaan soitelleet jo hetkisen aikaa, joten Tuhonvarjolla on teoreettiset mahdollisuudet kaikilla tavoin hyvin toimivan musiikin tekemiseen.