Trauma Field - First Day of Winter

Trauma Field – First Day of Winter

Lappeenrannasta Jyväskylään kotiutunut Trauma Field on jo aiemmin osoittanut kyntensä osaavana bändinä, jonka leipälaji on lähinnä progressiivinen ja melankolinen metalli, asiankuuluvilla höysteillä.

My Queen -avausraidassa pääosassa ovat koskettimet ja kitarat, yhdessä ja erikseen. Tätä mehukasta asetelmaa ei ole harmiksemme kuitenkaan levyllä käytetty muissa biiseissä yhtä väliosaa enempää, joskin kitaroilla tuntuu olevan enemmän vapauksia. Laulupuolella on hyvin vaihtelua örinästä huutolauluun ja puhtaaseen tunnelmointiin. Myös musiikillisesti liikutaan laajalla skaalalla, avausraidan progetunnelmoinnista aina Frostin bläkiskohtiin.

Itse en hirveästi lämpene örinälauluista tällaisessa musiikissa, varsinkin avausbiisissä pilaavat herkän tunnelman, mutta dynamiikasta toki plussaa. Melodinen huutolaulu voisi olla myös vähän väkevämpi, myös puhtaat osuudet kaipaisivat lisää voimaa. Lisäksi tuntuisi että bändi voisi hyötyä kirkkaammista soundeista varsinkin laulujen ja rumpujen osalta. Näinä aikoina näin pätevästi musisoivalta yhtyeeltä ei moisia pahvilaatikkosoundeja odottaisi.