Trakooma - Demented Brutality

Trakooma – Demented Brutality

Parin demomitan verran operoinut Trakooma työsti täyslaidallisen verran teknisellä otteella vedettyä death metalliaan. Albumimittaan siirtymistä voidaan yhtyeen muodollisesti pätevästä toiminnasta huolimatta pitää turhan hätäisenä ratkaisuna, sillä vahvan alun jälkeen ei ”Demented Brutalityn” ideat kanna koko puolituntista.

Six Feet of Shame on melko suoraviivainen rypistys, ihan mukiinmenevillä riffeillä. Teknisemmäksi heittäytyvä Demented Brutality sortuu omaan näppäryyteensä, ja vaikuttaisi siltä, että teknisiä juttuja on tehty niiden itsensä eikä biisien takia. Näiden kahden elementin välimaastossa palloillessa tulee jo ennen seitsenbiisisen rieskan puoliväliä mieleen, että kyllähän tämä alkaisi jo riittelemään. Hyvä perusidea on vesitetty tunkemalla levylle liian monta liian vähän mietittyä kappaletta, sen sijaan että oltaisiin hiottu kolme kappaletta hitonmoiseen iskuun.

Vähemmän tyypilliset ratkaisut lupaavat aluksi hyvää, mutta toteutus jää vielä vähän keskeneröiseksi. Päästäkseen seuraavalle levelille, bändin pitäisi karistaa kaikki välimallin ratkaisut, ja alkaa soittamaan esim. ihan oikeasti teknistä deathia (varmasti yhtä helposti tehty kuin sanottu…). Sellaistahan ei Suomessa (death/thrashiin verrattuna nyt ainakaan) ihan liikaa vielä ole.