The Vultones - S/t

The Vultones – S/t

The Vultones on kokeneista tekijämiehistä koostuva savonlinnalaisorkesteri, joka päivittää musiikissaan 60- ja 70-lukujen retrosoundi viehättävästi nykyaikaan. Pystybasso ei paljoa musiikista erotu, mutta tuo kieltämättä mukavan vivahteen musiikkiin. Hammond ujeltaa mukavasti autenttista fiilistä mukaan, ja asiaankuuluvat himmailut luovat autenttisen 60-luvun lopun tunnelman.

Muusikoiden rock- ja punk-taustat huomioiden odotin vähän erilaista materiaalia, mutta toisaalta The Who’n ja Doorsin lähteiltä ammentava musiikki on nykypäivänä piristävän raikkaan kuuloista. Love Machine ja Midnight Dancer ovat tämän tyylin mestarinäytteitä, mutta näiden jälkee levyn keskivaiheille on tuupattu pari tyhjänpäiväisempää rallia. Coming Downin jälkeen kappaleista alkaa hammondin hiipuessa katoamaan kuuskytlukulaisuus, jättäen jälkeensä vain melko tyypillistä jamittelumenoa, jota Suomen rock-klubit ovat puolillaan.

Vahva alku ei siis kanna ihan koko levyä, pari biisiä tiivistämällä olisi EP:stä saanut ehkä hivenen tiukemman. EP on kuitenkin hienosti rakennettu vaihtelevan alun, keskipaahdon ja rauhallisen lopun varaan. Täyspitkää ajatellen nyansseja kaipaisi kuitenkin ehkä lisää myös kappaleiden sisällä. Musiikista jää vähän ympäripyöreä tunne, mutta kyllähän tämä erittäin tasokasta ja mukavaa kuultavaa kuitenkin on kaikin puolin.