memphis

The Memphis 77 – Licks to Please

Näyttäisi siltä, että lappeenrantalainen The Memphis 77 on kehittynyt. Keväällä 2009 perustettu bändi ei aikaillut ensidemonsa tekemisen kanssa, mutta se on näemmä tajunnut olla pitämättä liikaa kiirettä toisen omakustanteensa kanssa. ”Born in a Bodybag” on tosin itseltäni jäänyt kuulematta, joten ”Licks to Please” on omalla kohdallani sitten se ensimmäinen nuolaisu. Voin kyllä sanoa, että ”Licks to Please” maistuu hyvältä.

The Memphis 77 on mielenkiintoinen tapaus, sillä sen musiikista voidaan helposti osoittaa sormella siihen eniten vaikuttaneet bändi. Yhtyeessä soi niin Kissin röyhkeä itsevarmuus (vaiko itsevarma röyhkeys?), Misfitsin viljelemät viittaukset 50-lukuun ja vahvat taustaköörit, Social Distortionin juurevuus sekä Backyard Babiesin fak juu -asenne. Anal Thunderia en tosin kuullut.

Vaikutteet ovat hyvin hallussa ja lappeenrantalaisen ansioksi voidaan lukea se, ettei poikien bändi kuulosta liikaa miltään toiselta bändiltä. Suunta näyttäisi olevan selvillä, ja onhan tämä rokkenrolli raikasta kuin juuriavattu limettivirvoitusjuoma. Ei myöskään ole epäilystäkään siitä, etteikö tällä bändillä olisi potkua myös elävän yleisön edessä.