Kuva: The Jasser Arafats - Promo 2009

The Jasser Arafats – Promo 2009

The Jasser Arafats olisi voinut keksiä itselleen paremmankin nimen, varsinkin kun yhtye murjoo rässähtävää death metalliaan melko messevästi. Vaikkei nimi varsinaisesti uran etenemisen tiellä olisikaan, asettaa se tiettyjä esteitä mitä tulee yhteen vakavastiotettavuutteen jne. Eri asia sitten haluaako bändi olla vakavasti otettava, tosin mitään ”huumorimeininkiä” ei ainakaan korvakuulolla ole havaittavissa.

Arafatien musiikissa on kuultavissa viime vuosina päätään nostanut suomalainen (death)thrash-buumi, johon tuntuu jokaisen kylän jokainen kellaribändi haluavan ottaa osaa. Viitteitä silkasta deathista on kuitenkin siinä määrin, että materiaali on keskimääräistä mielenkiintoisempaa. Laulu hoidetaan pääosin death-murinalla, kitarat sahaavat paikoin mukavasti… vaikken suuren suuri death metallin kuluttaja olekaan – tai ehkä juuri siksi – esimerkiksi ykkösbiisi Axis Rebornista en juuri moitittavaa löydy. Ihan yhtä mieleenpainuvia biisejä ei muita löydy, mutta materiaali on tasavahvaa kautta linjan.

Yksi kysymysmerkki bändin yllä leijuu, se ratkaiseva tekijä tämän alan bändeillä. Levyllä varsin taitavat soittoniekat sortuvat lavalla usein amatöörimäiseen puuhasteluun, jos Jasserit onnistuvat ottamaan livetilanteen haltuun levyn lupaamalla tavalla, ollaan jo melko pitkällä.

www.myspace.com/thejasserarafats


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

6 vastausta artikkeliin ”The Jasser Arafats – Promo 2009”

  1. Kyllä tuo livenä tuntui toimivan ihan samaan malliin kuin levyltäkin. Kannattaa tsekata jos sattuu lähikulmille keikalle.

  2. Kyllähän tytöt ainakin viime sunnuntaina riehuivat erittäin päätäräjäyttävästi lavalla. Toivottavasi jatkavat samaan malliin! Erittäin potentiaalista materiaalia ovat tähän asti latoneet.

  3. SIIS TÄH!? deathrässiä joka kylän demobändiltä??? mistähän jätkä oikein puhuu… taitanee mennä sekasin ja pahasti genrejen kuten deathcore kanssa….. deathrässiä Suomessa, hmmm… mietitääs näitä bändejä oikein… no, ehkä demotasolla jokunen löytyy, mutta jos ei jaksa kaivella ja tönkiä ei löydy kuin Deathchain…. perehtymistä pojat, perehtymistä..

  4. Mitäs helvetin väliä loppujen lopuksi sillä perkeleen genreluokittelulla on? Vois sanoa että tää on heviä. Paitsi jos on semmonen sukka että tykkää etsiä genreluokittelun kautta uusia bändejä. Enemmän kuuntelua ja mielipiteitä bändistä, ja vähemmän lätinää siitä mitä vitun musatyyliä edustetaan;)

Kommentointi on suljettu.