The Fauna - Promo 2010

The Fauna – Promo 2010

Hei! Minähän olen nähnyt nämä veijarit joskus keikallakin! En tosin muista ko. keikasta paljoakaan, joten The Faunan kolmen biisin promokiekko saa kaikua lähestulkoon pahaa aavistamattomalle korvaparille. Olinkin varma, että kaiuttimista kimppuni hyökkäsi joukko vihaisia lokkeja, mutta se olikin vain Tre-Pori-akselin The Fauna.

The Fauna on selkeästi rockia, mutta se ei ole missään nimessä sitä kasipallo/kajali/pääkallopoika-osastoa, josta ei tiedä onko kyseessä ”vain” rock vaiko Mötley Crüen hengessä tarpova kevythevi. Yleisesti ottaen The Faunan ote rockin soittoon on harjaantunut, ja kyllä huomaa että hemmoilla ovat olleet soittimet kädessä pitempään kuin pari viikkoa (mikä on sinänsä loogista, koska em. keikka ajoittuu viime syksylle). Silti soittamisen riemu ja aidosti innostunut asenne hilaavat näitä villimiehiä aloituskappale I Don’t Want it to Dien aiheuttamaan positiiviseen yllätykseen.

Ehken vielä ole valmis ampumaan ilotulitteita taivaalle, sillä kakkosbiisi Please Tell Me to Stop laskee tasoa hieman. Biisi on jotenkin särmätön, eikä se kuulosta samalla tavalla tuoreelta kuin avausraita. Ehkäpä biisi kuulostaa liian… tavalliselta? Kiljukaulahanhikuoro kyllä kiljuu taustalla, mutta muuten biisi on hieman valju. Waiting for the Something parantaa hieman, mutta sekin jää aloituskappaleesta jälkeen. Katsotaan kuitenkin mielenkiinnolla, miten tilanne näillä elukoilla kehittyy. Olisiko seuraava levytys räjäyttävämpi?