fauna

The Fauna – Muista aikasi

Jotkut bändit erottuvat demopinosta edukseen jo pelkästään musiikillisilla ansioillaan ja porilaisella The Faunalla oli moinen taipumus. Nyt sama bändi yllättää taas, mutta eri tavalla.

The Faunalla oli omanlainen soundinsa jo aimmin, mutta nyt eläimet ovat vaihtaneet tyylinsä lähes kertaheitolla. Edellisellä kierroksella The Faunan soitanta oli melkoista eläintarhassa riehumista, mutta nyt sävyt ovat synkentyneet ja mustat pilvet kerääntyneet The Faunan ylle. Siinä samalla laulukieli on mennyt vaihtumaan, eli itseään ärsyttävät eläimet rääkyvät nyt suomeksi. Tulkitsijana on kylläkin tällä plätyllä vielä kovaa ja korkealta vetävä Pekka Montin, joka on demon äänittämisen jälkeen ehtinyt poistua The Faunan seurakunnasta.

Syntikkamatot, Montinin laulu ja yleisesti synkkä fiilis tuntuvat pukevan näitä itseään ärsyttäviä eläimiä, ja yhtyeen yleissoundi tuo jopa mieleen useammat 80-luvun vaikuttajat. Kiekolla onkin heviä, Mustaa Paraatia ja Dingoa samassa paketissa. Tummasävyisen musiikin ystävänä pidän The Faunassa jyllännyttä muutosta hyvänä, vaikken Montinin kimeän hevilaulun ystäväksi tunnustaudu. The Fauna on tosin tämänkin levytyksen jälkeen joutunut myllerrykseen, joten saa sitten nähdä millainen tirppa kuoriutuu seuraavasta munasta.